Naslovnica Slovenija Tudi večja nakupovalna središča spet odpirajo svoja vrata

Tudi večja nakupovalna središča spet odpirajo svoja vrata

Avtor: Spletno Uredništvo

Po zadnjih ukrepih Vlade RS se bodo sedaj lahko odprli tudi vsi večji trgovski centri, ki so bili doslej zaprti. Med njimi je tudi največje mariborsko nakupovalno središče – Europark, ki bo vrata odprl v ponedeljek 18. maja. Podobno bodo v prihodnjih dneh spet začela delovati tudi vsa ostala večja nakupovalna središča po državi. 

 Tudi večja nakupovalna središča spet odpirajo svoja vrata

Tudi v trgovskih centrih se bo življenje postopno vrnilo v običajne tire (foto: IPPR)

 

Europark Maribor je včeraj obvestil javnost, da v ponedeljek, 18. maja, ponovno odpira svoja vrata, oziroma jih odpirajo prav vse trgovine in ostali obrati v stavbi. Podobno velja tudi za vse ostale večje trgovske centre po Sloveniji, le da bo ponekod kakšna trgovina oz. lokal zamujala še za kakšen dan. Seveda pa bodo povsod še naprej veljale določene preventivne mere, da bi bil obisk prodajaln varen.

»Na različnih mestih so poskrbeli za table in nalepke, ki opominjajo na varnostne in higienske predpise glede pravilnega umivanja in razkuževanja rok, upoštevanja varnostne razdalje (vsaj 1,5 m), nošenja zaščitnih mask, šalov ali rut in brezstičnega plačevanja. Seveda pa je vstop v nakupovalno središče dovoljen le obiskovalcem brez bolezenskih znakov,« so opozorili z mariborskega Europarka.

Še naprej bodo zaposleni skrbeli za dezinfekcijo površin, kot so kljuke, vrata, ograje, tipkovnice bankomatov, ročajem nakupovalnih vozičkov, toaletnim prostorom, previjalnicam in otroškim igralom. Pred vhodi v trgovski center ter pred posameznimi trgovinami in lokali bodo na voljo razkužila. Europark Maribor in večina ostalih nakupovalnih središč bodo od ponedeljka naprej poslovala od 9. do 21. ure, urniki obratov znotraj objektov pa utegnejo biti drugačni kot v preteklosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.