Naslovnica Trendi Presenetljivo dober odziv na glasbeni natečaj za 35. obletnico Radia Si

Presenetljivo dober odziv na glasbeni natečaj za 35. obletnico Radia Si

Avtor: Spletno Uredništvo

Radio Slovenija, oziroma Radio Si je pravkar zaključil glasbeni natečaj ’35 years for you’, na katerega se je prijavilo prek 70 izvajalcev. Med več kot 140 novimi skladbami je komisija izbrala pet zmagovalcev, ki bodo lahko za nagrado svoje zvočne izdelke posneli še v vrhunskem Studiu 22 in jih predstavili ob bližnji 35. obletnici delovanja Radia Si.

Tudi skupina Aka Neomi je med petimi zmagovalci, ta zanimiva fotografija pa je iz časov pred pandemijo (foto: FB Aka Neomi)

 

Z Radia Si so ob pričetku pandemije vse pozvali, naj ostanejo doma in čas izkoristijo tako, da ustvarjajo odlično glasbo. S tem so sprožili nagradni natečaj za neuveljavljene glasbenike, ki so morali na Radio Si poslati dva demo posnetka. Kot so pojasnili s Službe za komuniciranje pri RTV Slovenija, so za zmagovalce so obljubili studijsko snemanje in koncertni nastop ob 35-letnici Radia Si.

»Specifične razmere so dovoljevale, da so se izvajalci lahko prijavili z minimalističnimi demo posnetki, torej ob spremljavi enega glasbenega inštrumenta. V roku le meseca dni, se je na natečaj odzvalo preko 70 izvajalcev, ki so tako prijavili preko 140 novih skladb. Takšen odziv je ekipo Radia Si navdušil. Zaradi velikega števila skladb je 5-članska komisija skladbe ocenjevala teden dni dlje. Namesto predvidenih treh zmagovalcev pa se je odločila, da priložnost da kar petim izvajalcem,« so bili pozitivno presenečeni na Radio Si.

Nazadnje je komisija odločila, da so zmagovalci natečaja skupine Aka Neomi, Itch, Rumejts, Rooster’s Cocktail in Wckd Nation. Zmagovalci bodo skladbe posneli konec maja in sicer v vrhunskem Studiu 22 RTV centra Maribor, javnosti pa bodo premierno predstavljene sredi meseca junija, ko bo na vrsti 35. obletnica Radia Si.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.