Naslovnica Gospodarstvo Tudi v Piranu je trend obiskov pozitiven, a se bojijo novega zaprtja

Tudi v Piranu je trend obiskov pozitiven, a se bojijo novega zaprtja

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi z ene najpomembnejših turističnih občin v Sloveniji, občine Piran, tokrat poročajo o zelo pozitivnem trendu obiskov v zadnjem mesecu. Pri tem pa vse glasno pozivajo k spoštovanju preventivnih proti-koronskih ukrepov, saj si turistično gospodarstvo še enega popolnega zaprtja ne more več privoščiti.
Grozljivo prazen Portorož za letošnjo velikonočno soboto – običajno tu sploh ne bi našli parkirišča  (foto: SJ)

S Turističnega združenja Portorož (TZP) so objavili sveže podatke o obisku v mesecu oktobru. Med t.i. ‘krompirjevimi počitnicami (med 23. do 31. oktobrom) so v hotelih na območju občine Piran zabeležili 43.000 prenočitev. To je za 5 % več kot leta 2019, podatkov za leto 2020 pa ni, ker so lani v tem času turistične objekte z odlokom zaprli.  Tokrat so domači gosti ustvarili skoraj 75% vseh nočitev, pri čemer jih je veliko izkoristilo turistične bone.

»V mesecu oktobru so v hotelih občine Piran zabeležili dobrih 120.000 prenočitev, v primerjavi z lani 78 % več, v primerjavi z letom 2019 pa 9 % več. 70 % vseh hotelskih prenočitev so ustvarili domači gosti. Hoteli beležijo veliko rezervacij tudi v novembru, zaenkrat predvsem ob koncih tedna. Prejemajo pa tudi že rezervacije za čas decembrskih praznikov,« so sporočili s  Turističnega združenja Portorož.

Sicer pa so prav hoteli letos ustvarili več kot polovico vseh nočitev v občini Piran, medtem ko so v prvih devetih mesecih letošnjega leta v vseh prenočitvenih kapacitetah občine zabeležili natanko 1.221.467 nočitev. To je za 5 odstotkov več kot lani, vendar pa kar za 23 odstotkov manj kot predlani, ko še ni bilo izbruha pandemije koronavirusa Covid 19.

Marsikateri slovenski gostinec, turistični delavec in hotelir je že pred pričetkom letošnje jeseni trdil, da si turistično gospodarstvo še enega zaprtja ne more več privoščiti. Glede na slabšanje aktualnih razmer v državi s TZP sedaj še posebej glasno pozivajo k vsesplošnemu spoštovanju aktualnih preventivnih proti-koronskih ukrepov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.