Naslovnica Gospodarstvo Tudi v Izoli vztrajajo z odličnimi turističnimi številkami

Tudi v Izoli vztrajajo z odličnimi turističnimi številkami

Avtor: Spletno Uredništvo
Po Portorožu in Lendavi tudi iz Izole prihajajo nove potrditve, da je letošnja poletna turistična sezona zelo dobra. Tako se iz tedna v teden izboljšujejo tudi celoletni statistični podatki, napoveduje pa se podobno uspešna jesen.
Tudi v Izoli vztrajajo z odličnimi turističnimi številkami

Panoramski pogled na mesto Izola (foto: SJ)

S Turističnega združenja Izola (TZI) so potrdili, da je bil obisk gostov v mesecu juliju v izolski občini zelo dober. Destinacijo Izola je namreč obiskalo 28.803 gostov, skupno pa so tako zabeležili 118.149 prenočitev. Te številke pomenijo 2-odstotno rast tako prihodov kot tudi nočitev v primerjavi s preteklim letom 2022 . V primerjavi z zadnjim predkoronskim letom 2019 pa to pomeni kar 11 odstotkov več prihodov in 6 odstotkov več nočitev.

»Povprečna doba bivanja je v juliju znašala 4,1 dni, 41 odstotkov vseh prihodov in 49 odstotkov vseh prenočitev pa je bilo ustvarjenih na domačem trgu. Posebno vzpodbuden podatek je realizacija na tujih tržiščih, ki krepko presega lanskoletne rezultate in tudi tiste iz leta 2019. Med tujimi tržišči izstopajo Nemčija, Avstrija, Češka, Madžarska in ostale države,« so ob tem pojasnili s Turističnega združenja Izola.

Predstavili pa so še nekaj podatkov – slovenski gosti so na primer v prvih sedmih mesecih letošnjega leta opravili 52 odstotkov vseh nočitev, preostalih 48 odstotkov pa so dodali tujci. Posebno so v Izoli zadovoljni zaradi povratka italijanskih gostov, ki si lani še niso opomogli po pandemiji koronavirusa, letos pa jih je zato kar 68 odstotkov več kot v letu 2022.

A ne le njih, v primerjavi z lanskim letom 2022 je več tudi Avstrijcev (kar odstotkov več nočitev kot lani), Nemcev ( 27 odstotkov), pa tudi Madžarov, Slovakov, Čehov in celo Francozov. Na TZI napovedujejo tudi nadaljevanje te dobre sezone, saj so predvidevanja hotelirjev za avgust in za september še naprej zelo spodbudne.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.