Naslovnica Gospodarstvo Tudi na Goriškem se gostinci vračajo na delo

Tudi na Goriškem se gostinci vračajo na delo

Avtor: Spletno Uredništvo

Po sprostitvi dosedanjih omejitev gibanja in javnega življenja se postopno odpirajo tudi terase in lokali na Goriškem. Večino svoje gostinske obrate je ponovno odprl tudi igralniški velikan Hit, ki je najbrž največje in najpomembnejše podjetje v regiji.

Tudi na Goriškem se gostinci vračajo na deloOdprtje teras je prvi korak proti normalizaciji razmer, do katere pa bo pot še dolga (foto: Hit)

 

 Čeprav je bila Goriška in kar celotna regija Severne Primorske med najmanj prizadetimi zaradi pandemije, pa je zaprtje gostinskih lokalov in igralniških salonov hitro pustilo opazne sledi. V družbi Hit d.d. je namreč zaposlenih preko 1700, v širši skupini Hit pa preko 2100 ljudi. Največji dobiček sicer prihaja iz igralništva, a brez gostinskih storitev igralnice, hoteli in seveda tudi restavracije ne morejo delovati v normalnem obsegu.

Priprave na odprtja so bile prilagojene trenutnim razmeram, posebna pozornost je bila zato posvečena varnosti gostov in zaposlenih. Tudi ponudbo so morali malce spremeniti in sicer so dali poudarek na pridelke lokalnih proizvajalcev. V petek, 8. maja sta prvi pričeli z delovanjem terasa Perline kavarne Dolce Vita in terasa Bistroja Lipa v Šempetru pri Gorici, v ponedeljek, 11. maja, pa bo sledil še vrt restavracije Hotela Sabotin v Solkanu.

Sicer v Hitu pravkar vabijo na obisk Nove Gorice in ogled zbirke burbonk v vrtu samostana na Kostanjevici. Kljub odpovedi letošnjega 15. festivala vrtnic so Hitovi gostinci iz Perle pripravili poseben ‘vrtnični poljub’ – monoporcijsko tortico z višnjami, vrtnicami in belo čokolado. V obratih družbe trenutno ponujajo še Šempetrske štruklje, legendarno tortico Delta, domač sladoled in obljubljajo, da se bodo na krožnikih kmalu znašle tudi sladice s češnjami.

Velja dodati, da so bili doslej v Hitu in marsikje v širši regiji precej odvisni od italijanskih gostov. Čeprav je nenavadno, da je bilo število okužb ob celotni meji z Italijo zelo majhno, pa je vseeno veliko vprašanje, kdaj se bodo meje odprle in predvsem, kdaj bo obseg poslovanja spet dosegel številke iz časa pred izbruhom pandemije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.