Naslovnica Šport Tabore Košarkarske zveze Slovenije bodo poskusili izpeljati avgusta

Tabore Košarkarske zveze Slovenije bodo poskusili izpeljati avgusta

Avtor: Spletno Uredništvo

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) se trudi, da bi rešila, kar se od sezone še sploh da rešiti. Tako so se odločili, da bodo tudi letos vseeno poskusili izpeljati tradicionalne košarkarske tabore KZS, a ne v prvotno predvidenih terminih, ampak šele v avgustu.

Tabore Košarkarske zveze Slovenije bodo poskusili izpeljati avgusta

 Tabore KZS so najprej odpovedali, sedaj pa so jih prestavili na mesec avgust (foto: FB KZS)

S Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so konec tedna sporočili, da bodo kljub pandemiji koronavirusa Covid-19 poskusili izpeljati tradicionalne poletne košarkarske tabore in sicer na ustaljenih lokacijah, vendar pa precej kasneje, kot je bilo prvotno predvideno. Čeprav je še pred kratkim kazalo, da letos taborov sploh ne bo, pa se je vsa zgodba očitno le zasukala v pozitivno smer.

»Glede na nadaljnje sproščanje ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa upamo, da bomo tabore namesto ob koncu šolskega leta lahko izvedli v mesecu avgustu. Prijave na vse tri tabore bodo na spletni strani www.kzs.si znova možne od srede, 13. maja dalje. Prednost pri prijavi v avgustovski termin imajo udeleženci, ki so se na tabore že prijavili v prvotnih terminih. Število prostih mest je omejeno,« sporočajo s KZS.

Mlade slovenske košarkarice in njihovi moški vrstniki bodo letos istočasno bivali v Postojni, saj bo tabor za oboje potekal med 9. in 15. avgustom. Običajno je tam potekal tudi tabor FIBA Europe za dekleta, ki pa je bil po izbruhu pandemije po Evropi za letos odpovedan. Najmlajši slovenski košarkarji in košarkarice pa bodo tabor predvidoma opravili v Strunjanu in sicer med 16. in 21. avgustom.

»Seveda upamo, da bodo nadaljnji ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa omogočali izvedbo ter, da nam bodo pristojne inštitucije prižgale zeleno luč za košarkarsko vadbo v Postojni in Strunjanu. V kolikor bomo tabore primorani odpovedati, bomo vrnili vsa že vplačana sredstva,« so še zapisali na KZS, saj je jasno, da lahko zaradi morebitnega novega vala okužb hitro pride do vnovične odpovedi taborov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.