Naslovnica Šport Trojni uspeh footgolfistov, nogo-vinarji po peto zlato na EP

Trojni uspeh footgolfistov, nogo-vinarji po peto zlato na EP

Avtor: Spletno Uredništvo
Poleg nogometa obstaja še druga, vse bolj popularna igra, kjer se igra na zelenicah in se žogo obvladuje z nogo – footgolf. Prav iz nogometa in footgolfa pa prihajata novici o mednarodnih nastopih slovenskih igralcev. Bovec je gostil tekmo svetovnega pokala v footgolfu Slovenia Open 2024 Bovec – FIFG 250, slovenska vinska nogometna reprezentanca pa bo prihodnji teden na Portugalskem nastopila na evropskem prvenstvu vinarjev v nogometu – VINO EURO 2024.
Trojni uspeh footgolfistov, nogo-vinarji po peto zlato na EP

Zmagovalec Leon Šunter v akciji (foto: Footgolf zveza Slovenije)

Gaj Rosič, Leon Šuntner in Nani Franc Matjašič, so poskrbeli za še en izjemen rezultat slovenskih footgolfistov. Na tekmi svetovnega pokala Slovenia Open 2024 Bovec – FIFG 250, ki je potekala na golf igrišču v Bovcu, so vsak v svoji kategoriji zasluženo osvojili prva mesta. Na dvodnevnem tekmovanju je nastopilo kar 70 tekmovalcev iz 7 držav. Odlični rezultati so tudi dober obet za kvalifikacije za letošnje EP, ki bo decembra v Turčiji.

Slovenska vinska nogometna reprezentanca pa se bo od 22. do 25. maja 2024 udeležila 7. evropskega prvenstva vinarjev v nogometu  – VINO EURO 2024. “Prvenstvo bo letos prvič potekalo na Portugalskem, ki ga povezujemo tako z dobrim vinom kot z nogometom. Tekme osmih reprezentanc (Slovenija, Portugalska, Avstrija, Nemčija, Švica, Madžarska, Italija in Češka) bodo gostili kraji Anadia, Maelhada in Oliveira do Bairro,” so pojasnili iz vodstva slovenske reprezentance.

Sicer je Vinska reprezentanca Slovenije (VRS) doslej že štirikratni postala evropski prvak in zato na najvišja mesta slovenski vinarji ciljajo tudi letos. Še posebej močmo si želijo petega naslova zato, ker so bili na lanskem EP drugi. To so na tiskovni konferenci pred odhodom na Portugalsko potrdili predsednik VRS Danilo Steyer (Vina Steyer), selektor ekipe Robi Fišer in kapetan moštva Nejc Ščurek (Vina Ščurek).

Novinarsko konferenco pa so nogo-vinarji strokovno izpeljali na najbolj primernem kraju v vsej Sloveniji – v mariborski Hiši Stare trte. Sicer bo Slovenijo bo na vinskem evropskem nogometnem prvenstvu zastopalo 23 nogometašev-vinarjev, celotna slovenska ekspedicija, ki bo na Portugalsko odpotovala prihodnji torek (21. maja), pa bo štela okrog 50 oseb.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.