Naslovnica Kronika Tragična smrt Gorana Sankoviča in nova serija izginotij

Tragična smrt Gorana Sankoviča in nova serija izginotij

Avtor: Spletno Uredništvo
S Policije se je v zadnjih dneh zvrstilo več objav iskanja izginulih oseb. Zgodba o iskanju nekdanjega člana slovenske reprezentance Goran Sankoviča se je končala tragično, o drugih treh pa še ni novic.
Tragična smrt Gorana Sankoviča in nova serija izginotij

Upamo, da bodo 15-letnega Rasim Đogića in vse ostale pogrešane čim prej našli – žive in zdrave (foto: policija.si)

Prvi dan v mesecu juniju so bili uslužbenci Policijske postaje Ljubljana Vič obveščeni, da svojci pogrešajo 75-letno Ano Ivano Oselli iz Ljubljane. Poudarili so, da gre za osebo, ki je potrebna pomoči, sicer pa je Ana visoka okoli 165 cm, srednje postave in krajše sive lase. Ko so jo nazadnje videli, je bila oblečena v svetlo rjave hlače, svetlejšo bluzo z rožicami, obuta v športne čevlje in bi lahko imela tudi korekcijska očala s trakcem.

Na uradnem spletnem portalu slovenske policije se je zatem znašla novica, da je od četrtka 2. junija pogrešana 48-letna Neja Stante iz Ljubljane. Neja je visoka približno 160 cm, je močnejše postave, ima daljše lase, ki so oranžne oziroma ‘lisičje’ barve, modre oči, običajno nosi očala. Oblečena naj bi bila v bele superge, daljše oprijete temne kavbojke, vijolično vetrovko in kapo s šiltom rdeče barve.

Po kronološkem vrstnem redu je sledil tragičen primer nekdanjega člana slovenske nogometne reprezentance Gorana Sankoviča. Za slednjega so celjski policisti v petek, 3. junija, prejeli prijavo o izginotju, kar so tudi objavili skupaj s pozivom za pomoč pri iskanju. Nekdanji nogometaš, nazadnje manager, naj bi odpeljal otroka v šolo in nato izginil. Žal se je iskalna akcija v soboto pozno popoldan končala s črnim scenarijem – Gorana Sankoviča so našli mrtvega.

Kaj se je dejansko zgodilo, si je Goran sam vzel življenje, je bil umorjen, ali je umrl naravne smrti? Na odgovore bo potrebno še počakati. Nato pa je v soboto izginil še najstnik iz Ljubljane. “Policisti Policijske postaje Ljubljana Vič so bili v nedeljo, 5. junija 2022, obveščeni, da je pogrešan 15-letni Rasim Đogić z Iga pri Ljubljani. Nazadnje so ga videli v soboto popoldne, 4. junija, na območju Iga. Pogrešani je visok okoli 190 cm in srednje postave; ima svetle kratke lase in modre oči.

Oblečen je v majico s kratkimi rokavi in vzorcem z zelenimi listi ter v modre kratke hlače iz džinsa; obut je v bele športne čevlje znamke Nike, čez ramena ima torbico rjave barve,” so zapisali v sporočilu za javnost. Velja poudariti, da policisti pogosto ne želijo oz. ne smejo razkriti vseh podrobnosti izginotij. V primeru Sankoviča morajo najprej uradno potrditi vzrok smrti in izključiti tujo krivdo. Podobni postopki pa veljajo tudi za vse ostale odprte primere.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.