Naslovnica Gospodarstvo Teden restavracij in slovensko meso izbrane kakovosti

Teden restavracij in slovensko meso izbrane kakovosti

Avtor: Spletno Uredništvo
Bliža se letošnja jesenska izvedba akcije ‘Teden restavracij’. Trajala bo od petka, 13. oktobra, pa vse do nedelje, 22. oktobra. Tokrat bo potekala pod geslom ‘Več okusa za manj ostankov’, akciji pa se bodo prvič priključili Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, slovenski rejci in predelovalci mesa, vse pa b o povezala tudi posebna promocijska kampanja ‘Vprašajte za meso Izbrana kakovost – Slovenija’.
Teden restavracij in slovensko meso izbrane kakovosti

Prizor z novinarske konference pred pričetkom jesenskega Tedna restavracij (foto: MKGP)

Pred pričetkom jesenske izvedbe akcije ‘Teden restavracij’, ki bo trajala v podaljšanem tednu od prihajajočega petka (13. oktobra) vse do prihodnje nedelje (22. oktobra), so izpeljali tudi novinarsko konferenco. Poudarka akcije, ki so jo poimenovali ‘Več okusa za manj ostankov’ bosta zmanjševanje količine zavržene hrane in odpadkov v gostinstvu ter uporaba lokalnih kakovostnih kmetijskih pridelkov ter živil, označenih z znakom ‘Izbrana kakovost-Slovenija’.

»Kampanjo ‘Vprašajte za meso Izbrana kakovost – Slovenija’ je MKGP podrobneje predstavil letos spomladi. V njej sodelujejo slovenski rejci in predelovalci mesa, njen namen pa je spodbuditi goste gostinskih obratov, da povprašajo o izvoru mesa in pri naročanju jedi izberejo slovensko meso. Istočasno pa so gostinci vabljeni k uporabi označevalcev za meso z znakom ‘Izbrana kakovost – Slovenija’ ter posledično k obogatitvi svoje ponudbe.

Gostinci bodo lahko z znakom ‘Izbrana kakovost – Slovenija’ označili jedi, pripravljene iz kakovostnega slovenskega certificiranega govejega in perutninskega mesa iz sheme ‘Izbrana kakovost’,« so pojasnili z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), kjer so se skupaj z slovenski rejci in predelovalci mesa tokrat prvič priključili akciji. Na drugi strani pa bodo s svojo prilagojeno ponudbo sodelovale kar 103 slovenske restavracije.

Z MKGP so še spomnili, da mora meso za pridobitev označbe ‘Izbrana kakovost – Slovenija’ zadostiti strogim pogojem v celotni verigi. Živali morajo biti rojene, rejene in predelane v Sloveniji, morajo biti krmljene s kakovostno krmo, celoten proces zakola in predelave mora biti povsem ločen od ostalega mesa, poleg tega pa mora biti zagotovljena 100-odstotna sledljivost mesa.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.