Naslovnica Šport Ta teden se že začenjajo evropska nogometna tekmovanja

Ta teden se že začenjajo evropska nogometna tekmovanja

Avtor: Spletno Uredništvo
S prihodom prvega vročinskega vala se ta teden obeta tudi začetek nastopov slovenskih klubov v evropskih nogometnih tekmovanjih. Prva začenja Olimpija, ki jo v torek zvečer na Stožicah čaka uvodna tekma proti latvijski ekipi Valmiera.
Ta teden se že začenjajo evropska nogometna tekmovanja

V ljubljanskem taboru si želijo, da bi bile tribune v torek tako polne kot proti Hajduku (foto: FB NK Olimpija Ljubljana)

Olimpijo v torek zvečer ob 20. uri na Stožicah čaka uvodna tekma nove evropske sezone proti latvijski ekipi Valmiera. V zasedbi Valmeire je približno polovica vseh igralcev Latvijcev, preostali pa prihajajo predvsem iz Brazilije, Ukrajine in Afrike. Težko je napovedati, kaj bo prinesel ta  obračun, pa bo že ta prva tekma 1. predkroga Lige prvakov zelo pomembna, čeprav Ljubljančane potem naslednjo sredo (19. julija) na severu Latvije čaka še povratni dvoboj.

Državni prvaki iz vrst Olimpije so po koncu prejšnje sezone doživeli zamenjavo na trenerski klopi, kjer je sedaj namesto kontroverznega Španca Alberta Rierire nov strateg ne ravno preveč izkušeni Portugalec Joao Henriques. Tudi v igralskem kadru je Ljubljančanov je bilo nekaj sprememb, vendar pa je ekipa vseeno presenetljivo dobro igrala v pripravljalnem obdobju in v seriji zmag premagala tudi splitski Hajduk.

Ta teden bosta v evropskih tekmovanjih z nastopi pričeli še dve slovenski ekipi, obe v četrtek (13. julija), obe pa se bosta tudi pomerili z nasprotniki, ki prihajajo z Malte. V prvem predkrogu Konferenčne lige bodo tako Domžale ob 19. uri gostile moštvo Balzana, Maribor pa ob 21. uri stare znance iz ekipe Birkirkare. Domžalčane povratna tekma čaka že prihodnji torek (18. julij), Mariborčane pa prihodnji četrtek (20. julija).

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.