Naslovnica Šport Svetovno prvenstvo v motociklizmu se končno nadaljuje

Svetovno prvenstvo v motociklizmu se končno nadaljuje

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta konec tedna se po dolgem poletnem premoru vrača Svetovno prvenstvo v motociklizmu. Na dirkališču v Silverstonu je na sporedu Velika nagrada Velike Britanije, v katero bo kot vodilni v skupnem seštevku razreda MotoGP vstopil aktualni svetovni prvak Francesco Bagnaia.
Svetovno prvenstvo v motociklizmu se končno nadaljuje

Italijan ‘Pecco’ Bagnaia ima veliko možnosti, da ubrani lanski naslov svetovnega prvaka (foto: FB Ducati)

Vozniki v razredu MotoGP so nazadnje odpeljali Veliko nagrado Nizozemske v Assnu 25. junija, sedaj pa se po zares dolgem počitniškem premoru vračajo na delo. Na sporedu je namreč Velika nagrada Velike Britanije in sicer na dirkališču v Silverstonu, ki je od leta 2009 nasledilo stezo v Doningtonu. V prvem delu sezone so dirkači na motorjih odpeljali 8 dirk, v drugem delu pa jih čaka še 12 preizkušenj.

V nadaljevanje svetovnega prvenstva bo kot vodilni v skupnem seštevku razreda MotoGP pričel aktualni svetovni prvak Italijan Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), ki je doslej zbral 194 točk. Sledita mu Španec Jore Martin (Prima Pramac Racing), ki jih ima 159, in Italijan Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team), ki je doslej osvojil le točko manj od Španca. Vsi trije uporabljajo pogonske agregate Ducatija.

Še največja novost drugega dela sezone je nekoliko spremenjeni format Velikih nagrad. V razredu MotoGP je bil tako danes najprej na sporedu 45-minutni prosti trening, popoldan je sledil 60-minutni trening, kjer bo najhitrejši čas veljal za razvrstitev v kvalifikacije.

Ob sobotah bo po novem najprej zjutraj na vrsti 30-minutni prosti trening, sledila bo prva kvalifikacijska skupina in nato še drugi, zaključni del kvalifikacij. Sobota popoldan bo v znamenju sprint dirke, v nedeljo pa bo po ogrevanju popoldan (ali zvečer) na vrsti še na klasična dirka.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.