Naslovnica Šport Svetovni prvenstvi v alpskem smučanju in v biatlonu bosta na vrsti istočasno

Svetovni prvenstvi v alpskem smučanju in v biatlonu bosta na vrsti istočasno

Avtor: Spletno Uredništvo

Mesec februar bo minil tudi v znamenju zimskih športov. Na sporedu sta namreč kar vse dve svetovni prvenstvi – v biatlonu na Pokljuki in v alpskem smučanju v Cortini d’Ampezzo.

Na Pokljuki se obeta pravi športni praznik, morda celo s prisotnostjo kakšnega gledalca (foto: FB IBU)

 

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju bo letos na vrsti v italijanski Cortini d’Ampezzo. Potekalo bo med 8. in 21. februarjem, na tekmovalnem sporedu tega SP pa bo trinajst preizkušenj, oziroma disciplin. Sicer se forma slovenskih tekmovalcev in tekmovalk po novoletnih praznikih spet dviga, a bo pot do morebitnih medalj tudi letos zelo težka. Zato bodo navijači še močneje držali pesti za Meto Hrovat, Ilko Štuhec, Žana Kranjca, Martina Čaterja in ostale reprezentante.

Že dan po startu SP v alpskih disciplinah pa se bo dvignil tudi zastor drugega svetovnega prvenstva. Na Pokljuki se bo namreč 9. februarja pričelo še svetovno prvenstvo v biatlonu, ki bo nato prav tako trajalo vse do 21. februarja. Pokljuka bo gostila dvanajst različnih tekmovalnih preizkušenj (morda celo z nekaj gledalci). Za SP v biatlonu je prijavljenih več kot 350 tekmovalcev iz 32 držav. Slovenski ljubitelji zimskih športov pa upajo, da bo predvsem forma Jakova Faka na Pokljuki spet tista šampionska.

Sicer bo SP velikanski organizacijski zalogaj za RTV Slovenijo, tudi zaradi koronavirusnih omejitev. »Uporabljenih bo kar 44 kamer za mednarodni prenos, štiri dodatne kamere za slovenski prenos, 70 mikrofonov, 30 kilometrov kablovja, kamor sodijo avdio, video in optične povezave, v prenos bodo vključena vsa štiri reportažna vozila ter še eno dodatno reportažno vozilo za super počasne posnetke,« so pojasnili z RTV SLO.

Poleg zagotavljanja mednarodnega signala in prenosov v živo bodo na ‘nacionalki’ poskrbeli še za vrsto posebnih oddaj, kratkih prispevkov ter vklopov s terena.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.