Naslovnica Šport Svetovni pokal v zimskih para-disciplinah prvič v Sloveniji

Svetovni pokal v zimskih para-disciplinah prvič v Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Od danes pa vse do 10. marca Planica in Kranjska Gora prvič gostita tekme svetovnega pokala v para-nordijskemu smučanju in para-biatlonu. Prireditev so poimenovali ‘I FEEL SLOVENIA Svetovni pokal v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov, Planica – Kranjska Gora’.
Svetovni pokal v zimskih para-disciplinah prvič v Sloveniji

Na spletnem portalu Smučarske zveze Slovenije so dogodek spregledali… (foto: HIT Alpinea)

Slovenija je tokrat prvič prizorišče preizkušenj za svetovni pokal v nordijskih disciplinah za para-smučarje, oz. za smučarje invalide. Nordijski center Planica in družba Hit Alpinea gostita najboljše zimske športnike – invalide, ki se bodo potegovali za medalje v teku na smučeh in tudi v biatlonu. Tekmovanje ima dolg uradni naziv: ‘I FEEL SLOVENIA Svetovni pokal v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov, Planica – Kranjska Gora’.

Sodelujoči so razdeljeni v tri skupine glede na obliko invalidnosti – sedeči, stoječi ter slepi in slabovidni. »Svojo predstavnico bo imela tudi Slovenija, v mednarodni konkurenci se bo v nordijskem parasmučanju premierno preizkusila 17-letna Tabea Dolžan, ki jo bo spremljala trenerka Vesna Dolenc,« pojasnjujejo na Zvezi za šport invalidov Slovenije – Slovenski Paralimpijski Komite (Zveza ŠIS-SPK).

Danes so bila na vrsti prva tekmovanja na 5 in na 7,5 kilometrski razdalji. Tabea Dolžan bo svoj tekmovalni krst dočakala jutri dopoldan, ko bodo v Planici najprej na sporedu kvalifikacije, potem pa ob 12. uri še sprinterska preizkušnja. Preizkušnje ‘I FEEL SLOVENIA Svetovnega pokala v teku na smučeh in v biatlonu športnikov invalidov, Planica – Kranjska Gora’ se bodo vrstile vse do prihodnje srede. 10. marca.

Nekaj pa le bode v oči. Na spletnem portalu Smučarske zveze Slovenije so dogodek povsem spregledali, kar je zelo žalostno. Svetovni pokal za para-športnike ni omenjen niti na koledarju tekmovanj v Sloveniji, niti med članki o aktualnem dogajanju ob izteku zimske smučarske sezone…

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.