Naslovnica Slovenija Suparji so očistili Ižico, konec avgusta pa bodo še Ljubljanico

Suparji so očistili Ižico, konec avgusta pa bodo še Ljubljanico

Avtor: Spletno Uredništvo
Potem, ko so se te dni na reki Ižici zbrali ljubitelji supanja in med triurnim spustom počistili bregove in stranke rokave reke, so organizatorji akcije napovedali še podobno čiščenje Ljubljanice, ki bo na vrsti konec meseca avgusta.
Suparji so očistili Ižico, konec avgusta pa bodo še Ljubljanico

S supov so bregovi rek in mrtvi rokavi precej lažje dostopni (foto: Rok Hribar/IPPR)

Četa ljubiteljev supanja se je zbrala v Igu, natančneje na Špici in se spustila po reki Ižici s ciljem, da reko očisti smeti. Opremljeni s prijemalkami in z vrečkami za smeti so prostovoljci za celotno čistilno akcijo potrebovali približno tri ure, v tem času pa so iz vode potegnili številne plastične vrečke, mreže, steklenice, pločevinke in celo en bide. Kljub visoki vodi in plohi so čistilno akcijo tudi uspešno zaključili.

»Skupaj so dokazali, kako majhna dejanja lahko pripomorejo k velikim premikom v prizadevanju za bolj čisto okolje. To je namreč ključno za ohranjanje biotske raznovrstnosti, podnebnega ravnovesja in dolgoročnega dobrega počutja vseh. ‘Supanje za čiste reke’ je le ena izmed pobud, kako lahko kot skupnost skrbimo za bolj čisto okolje,« so zapisali v skupni izjavi za javnost od koncu čistilne akcije.

Poleg tega pa so že napovedali naslednjo akcijo, ki bo na sporedu konec avgusta. Tedaj bodo v Ljubljani ponovno gostili dogodek ‘100 supov na Ljubljanici’. Skrbno izbran termin ob koncu poletja in pred pričetkom šolskega leta bo zagotovo privabil še več okoljsko ozaveščenih suparjev iz vse države, ki bodo skupaj počistili reko Ljubljanico.

Tako bodo suparji dali svoj nov prispevek k ohranjanju narave in pomagali pri ozaveščanju o pomenu trajnostnega ravnanja z naravnimi viri. Sicer pa lahko prav vsakdo prispeva k skrbi za bolj čisto okolje – z zmanjševanjem uporabe plastike, z recikliranjem in s sodelovanjem v podobnih čistilnih akcijah.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.