Naslovnica Šport Motociklisti ta vikend z VN Italije začenjajo drugi del sezone

Motociklisti ta vikend z VN Italije začenjajo drugi del sezone

Avtor: Spletno Uredništvo
Po presenetljivo dolgem spomladanskem premoru se ta konec tedna vrača svetovno prvenstvo v motociklizmu in sicer z Veliko nagrado Italije v Mugellu.
Motociklisti ta vikend z VN Italije začenjajo drugi del sezone

Tako je zmagovalec zadnje dirke Bezzecchi v častnem krogu pozdravil navijače (foto: FB Mooney VR46 Racing Team)

Zadnja dirka svetovnega prvenstva v motociklizmu je bila Velika nagrada Francije, ki je bila na progi v Le Mansu na sporedu 14. maja. Sledil je torej kar 4-tedenski premor, kar je za to tekmovanje malce nenavadno – vsaj za ta letni čas, saj je daljši premor vsako leto na vrsti v najbolj vročih poletnih tednih. Ta pavza pa je prišla zelo prav letos kar številnim poškodovanim voznikom, ki so lahko v tem premoru lepo okrevali in se sedaj zdravi vračajo

Ta konec tedna se obeta zelo zanimiva Velika nagrada Italije v Mugellu, ki bo sicer šele 6. preizkušnja sezone. Vanjo kot vodilni v skupnem seštevku kraljevskega razreda MotoGP s 94 točkami vstopa svetovni prvak Francesco Bagnaia (Ducati), ki pa ima zaradi številnih zdrsov in odstopov le točko prednosti pred rojakom Marcom Bezzechijem (Mooney VR 46) in 13 točk naskoka pred Južnoafričanom Bradom Binderjem (KTM).

Zaradi majhnih razlik se lahko že ta vikend vrstni red v svetovnem prvenstvu močno spremeni, saj sta letos na vsaki motociklistični Veliki nagradi na sporedu sobotna ‘polovična’ sprint dirka in nato v nedeljo še klasična daljša preizkušnja. Ta dvojni format se je v razredu MotoGP hitro prijel – tako med vozniki, kot tudi med navijači (medtem ko se na primer formuli 1 sobotne sprint dirke še ne zdijo tako privlačne).

Sicer bo sezona še zelo dolga, vključno z VN Italije bo karavana MotoGP obiskala še 15 dirkališč. Žal med njimi ne bo steze Sokol v Almatyu, saj so VN Kazahstana, ki je bila predvidena za julij, morali vsaj za letos odpovedati. Tako ostaja edino letošnje novo prizorišče sezone svetovnega prvenstva v motociklizmu Indija, natančneje kraj Greater Noida in dirkališče Buddh, ki bo na vrsti šele konce septembra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.