Naslovnica Oglaševanje Strokovna in kvalitetna obdelava kovin

Strokovna in kvalitetna obdelava kovin

Avtor: Spletno Uredništvo

Ali potrebujete kakršenkoli kovinski izdelek, ali morda katero od številnih storitev strokovne obdelave kovin, ne glede na vrsto kovine? Želite, da je vse narejeno točno tako, kot zahtevate, izdelek pa je hkrati kakovosten in poceni?

Foto: pxhere.com/en/photo/650690#google_vignette

V podjetju D.TOMAŠ d.o.o. vam ponujamo zares bogat repertoar zelo različnih storitev, ki vse po vrsti sodijo na področje obdelav kovin. Obdelava kovin namreč povezuje razne delovne posege, ki povzročijo spremembe oblik, kemičnih ali fizikalnih lastnosti končnega izdelka.

Pojem obdelava kovin se sicer nanaša na oblikovanje ali izdelavo artiklov iz kovin po vnaprej določenih geometrijskih parametrih, vse ob upoštevanju predvidenih dimenzijskih toleranc, gladkosti površin in kakovosti končnega produkta, pa tudi njihovo morebitno sestavljanje v funkcionalne izdelke.

Obdelava kovin se običajno deli na tri vrste posegov oziroma metod. Prva od teh skupin je strojna obdelava, kamor sodijo vrtanje, struženje, rezkanje, brušenje, žaganje, rezanje navojev, graviranje…

Foto: pxhere.com/en/photo/395783

Druga je povezovanje, kjer se nahajajo varjenje, spajkanje, lepljenje, galvanizacija… Tretja skupina pa je definirana kot ne-rezanje, saj gre za krivljenje, vlivanje, kovanje, vtiskovanje, prebijanje, kovanje, kovanje, vtiskovanje, valjanje, risanje, jedkanje…

Obdelava kovin se običajno deli tudi glede na vrsto uporabljene kovine. Pri postopkih obdelave gre namreč lahko za katero od težkih kovin, lahkih kovin, neželeznih kovin ali pa tudi plemenitih kovin.

Postopki obdelave imajo enako dolgo zgodovino kot samo odkritje kovin, saj so kovine brez obdelave neuporabne, človek pa je prav prek prilagajanja kovin za lastno uporabo skozi čas naredil več pomembnih evolucijskih korakov naprej.

V našem podjetju se ne ponašamo le z vrhunsko izdelavo, popolno zanesljivostjo, izjemno natančnostjo, s spoštovanjem vseh dogovorjenih rokov in z ugodnimi cenami, ampak nas krasi tudi že omenjena raznovrstnost metod, oziroma možnost najrazličnejših vrst obdelav kovin.

Foto: pexels.com/photo/a-man-using-an-angle-grinder-5846143/

Zato smo vam vedno na voljo tudi za uporabne nasvete, pri čemer so za vse stranke zelo koristne naše dolgoletne strokovne izkušnje s širšega področja preoblikovanja kovin.

Naročnik oglasa je podjetje D.TOMAŠ d.o.o.

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.