Naslovnica Oglaševanje Brezkonično brušenje

Brezkonično brušenje

Avtor: Spletno Uredništvo

Bi radi, da je cela serija artiklov, ki jih potrebujete, zares okrogla in da so vsi izdelki po koncu postopka brezkoničnega brušenja povsem identični? Bi to zahtevno izdelavo zaupali vsakomur, ali pa morda le izkušenim in preverjenim strokovnjakom?

Foto: enter-point.com/listing/brezkonicno-brusenje/

Odgovore dobite v našem podjetju D.TOMAŠ d.o.o., kjer smo specialisti za mnoge različne načine obdelovanja kovin in se posvečamo tudi najbolj zahtevnim obdelavam, med katere sodi tudi brezkonično brušenje.

Pri brezkoničnem brušenju je ne vpeti obdelovanec voden med nosilcem, brusilno ploščo in regulacijsko ploščo ter brušen v enem prehodu. Zato je potrebna izjemna natančnost, da je izdelek na koncu povsem okrogel.

Z drugimi besedami: na brusilnem stroju sta dva koluta, pri čemer je en kolut pogonski, drugi kolut pa je brusilni. Nagib pogonskega koluta omogoča potovanje obdelovanca naprej, z nagibom pa uravnavamo hitrost njegovega premikanja. Posebnost te vrste brušenja je ta, da obdelovanec pri brušenju ni vpet nikamor.

Pri brezkoničnem brušenju je zato potrebno biti posebej pozoren, da sta središče obdelovanca in središče obeh diskov enaka, na višino krmilnega kolesa, da je razdalja med brusilno ploščo in regulacijsko ploščo enaka, da regulacijski kolut ni masten ali umazan, da sta podajalna in izstopna tirnica nastavljeni pravilno glede na nosilno tirnico, na hladilni tlak oziroma količino hlajenja in še na druge podrobnosti.

Foto: enter-point.com/listing/brezkonicno-brusenje/

Manjši kot je obdelovanec, lažje lahko pride do napak oziroma nepravilnosti pri končnem izdelku. Sicer se brezkonično brušenje uporablja zlasti v večjih industrijskih panogah, kjer se potrebujejo ogromne serije povsem identičnih obdelovancev, kot na primer v avtomobilski industriji. Mi pa smo vam na voljo tudi za manjše serije.

Na koncu postopka brezkoničnega brušenja mora biti obdelovanec znotraj vseh zahtevanih parametrov, tako glede okroglosti in gladkosti, kakor tudi glede koničnosti. Dopustne tolerance so ne glede na vrsto izdelka vedno minimalne, zato smo pri koničnem brušenju še posebej pedantni.

Foto: enter-point.com/listing/brezkonicno-brusenje/

V našem podjetju vam kot za vse ostale vrste obdelav kovin, ki jih izvajamo, tudi glede brezkoničnega brušenja zagotavljamo zanesljivo izvedbo, vrhunsko kakovostno storitev in končni izdelek, ki bo ustrezal prav vsem vašim zahtevam.

Naročnik oglasa je podjetje D.TOMAŠ d.o.o.

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.