Naslovnica Trendi Strah in beda tretjega rajha na odru SMG

Strah in beda tretjega rajha na odru SMG

Avtor: Spletno Uredništvo
S Slovenskega mladinskega gledališča so najavili novo predstavo in sicer gre za delo Bertolta Brechta ‘Strah in beda tretjega rajha’. Kljub jasnem ‘retro predznaku’ je predstava danes ob vsem dogajanju na svetu še kako aktualna.
Strah in beda tretjega rajha na odru SMG

Prizor iz predstave ‘Strah in beda tretjega rajha’ (foto: Ivian Kan Mujezinović/SMG)

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) je najavilo novo predstavo in sicer gre za delo Bertolta Brechta ‘Strah in beda tretjega rajha’. Gre za koprodukcijo Slovenskega mladinskega gledališča in Centra urbane kulture Kino Šiška, ki bo na sporedu 14., 15., 16., 17., 20. in 22. junija ob 20. uri, predstava pa bo tokrat potekala na odru spodnje dvorane Slovenskega mladinskega gledališča.

»Po stoletjih strašenja, katastrof in poskusov mobilizacije množic se nočna mora sedanjika kar noče končati, zato se vrtimo v krogu in hočemo samo še svojo normalnost. Toda ne z leve ne z desne nam ne pustijo tja in vztrajajo pri strategiji strašilnih manevrov. ‘Skrajna sredina’ neoliberalnega kapitala pa le čaka, da se ta kulturna vojna zaostri, da bo zagotovila videz nove normalnosti in dokončno zmagala,« pravi napovednik.

V predstavi igrajo Lina Akif (k. g.), Damjana Černe, Janja Majzelj, Jerko Marčić (k. g.), Ivana Percan Kodarin (k. g.), Anja Novak, Matej Recer, Blaž Šef, Stane Tomazin in Matija Vastl. Režiser te verzije ‘Straha in bede tretjega rajha’ je Sebastijan Horvat, za prevod je poskrbela Urška Brodar, za dodatno gradivo pa Milan Ramšak Marković ter tudi igralke in igralci sami.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.