Naslovnica Magazin Spletno oko in reakcije na primere sovražnega govora

Spletno oko in reakcije na primere sovražnega govora

Avtor: Spletno Uredništvo

Pri Spletnem očesu – točki za prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu so že tretjič preverjali odzivnost najbolj vplivnih družbenih omrežij na prijave slovenskih primerov sovražnega govora. Odzivnost je bila od podjetja do podjetja različna, družbena omrežja pa so skupno v povprečju odstranila 78,3 odstotka prijavljenih vsebin.

tabela odzivnost it kopijaJavnost pozivajo, da primere prijav sovražnega govora, na katere ni odgovora, ali obstaja sum, da so bile neupravičeno zavrnjene, posreduje na prijavno točko Spletno oko (foto: spletno-oko.si).

 

Kodeks, ki predstavlja enega izmed osrednjih ukrepov, s katerim se Evropska komisija sooča s perečo problematiko internetnega sovražnega govora, so konec maja 2016 podpisala podjetja Facebook, Twitter, YouTube in Microsoft. Tretja faza spremljanja izvajanja kodeksa ravnanja za preprečevanje nezakonitega sovražnega govora na internetu potrjuje napredek teh podjetij in sicer glede izpolnjevanja zaveze, da bodo na večino zahtevkov za odstranitev nelegalnega sovražnega govora odgovorila v manj kot 24 urah ter da bodo, če bo to nujno, odstranila ali onemogočile dostop do takšnih vsebin.

Družbena omrežja naštetih podjetij so v povprečju odstranila 70% od prijavljenih primerov sovražnega govora, ki so jih prijavile organizacije iz 27 držav članic EU. V prvem monitoringu leta 2016 je ta delež znašal zgolj 28%, v drugem maja 2017 pa 59%. Facebook je odstranil 79,8%, Youtube 75%, Twitter pa 45,7% prijavljenih spornih vsebin. Od skoraj 3.000 prijav so jih 60% organizacije oddale anonimno, kot običajni uporabniki, 40% pa preko posebnih kanalov, ki so na voljo tem organizacijam (t.i. opcija verodostojnega prijavitelja). 

Odzivnost IT podjetij se tudi za prijave iz Slovenije izboljšuje, saj so v povprečju odstranila 78,3% vseh prijavljenih primerov sovražnega govora, medtem ko je v drugem monitoringu ta delež znašal 57%, v prvem pa ni bil odstranjen niti en primer. Vse primere sovražnega govora so najprej prijavili kot običajni uporabniki, nato pa ob neodstranitvi tretjino prijavili še kot t.i. ‘verodostojni prijavitelji’. Slednje predstavlja alternativno obliko prijave, ki jo družbena omrežja omogočajo nekaterim organizacijam na tem področju.

“Razlike v uspešnosti odstranjevanja sovražnega govora med posameznimi IT podjetji ostajajo velike. Facebook se je z odstranitvijo ali s pojasnilom o neodstranitvi v 24 urah odzval na vse posredovane prijave, tako je odstranil tudi 69% primerov na podlagi običajnih prijav. Twiitter po drugi strani na običajen način prijave ni odstranil niti enega primera, po stopnjevanju prek kanala verodostojnih prijaviteljev pa 25%.

Youtube je odstranil 29% na običajen način prijavljenih primerov, vendar po drugi strani ne vemo zagotovo, če na podlagi naših prijav, saj o tem nismo prejeli nobenega obvestila. V primerjavi z drugim monitoringom opažamonadaljnjinapredek IT podjetij, tudi Twitterja in Youtuba, ki stabilaše v prejšnjem spremljanju kodeksa popolnoma neodzivna. Pozdravljamo tudi novico, da sta se kodeksu v januarju priključila Instagram in Google+,” so sporočili s Spletnega očesa. 

Želeli bi, da bi bila družbena omrežja enako dovzetna za vse prijave – tiste običajnih uporabnikov in prijave ‘verodostojnih prijaviteljev’. Sicer običajni uporabniki pogosto ne vedo, kakšne so možnosti za prijavo, saj so informacije o tem na družbenih omrežjih pogosto skrite, ali težko dostopne. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.