Naslovnica Gospodarstvo Sodelovanje s slovenskimi poslovnimi klubi in lanske številke

Sodelovanje s slovenskimi poslovnimi klubi in lanske številke

Avtor: Spletno Uredništvo
Na Javni agenciji Spirit Slovenija so pripravili opis svojega sodelovanja s slovenskimi poslovnimi klubi (SPK) v tujini, poleg tega pa so predstavili številke glede svojih aktivnostih v lanskem letu.
Sodelovanje s slovenskimi poslovnimi klubi in lanske številke

Prizor z enega od srečanj slovenskih poslovnih klubov (foto: pixabay.com)

Zadnje obvestilo za javnost Javne agencije Spirit Slovenija pojasnjuje, da agencija že od leta 2008 sodeluje s slovenskimi poslovnimi klubi (SPK) v tujini in preko javnih razpisov Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) tudi sofinancira njihove aktivnosti. Do danes so tako izoblikovali razvejano globalno mrežo SPK, prek katere slovenskim podjetjem aktivno pomagajo pri vstopu ali širitvi poslovanja na tujih trgih.

»S podporo agencije slovenski poslovni klubi postajajo bolj prepoznavni, bolj aktivni in pridobivajo na svojem pomenu v državi, kjer delujejo ter tako slovenskim podjetjem nudijo več pomoči. S tem si agencija prizadeva oblikovati in vzdrževati mrežo slovenskih poslovnih klubov v tujini in v sodelovanju z njimi intenzivneje spodbujati internacionalizacijo slovenskega gospodarstva,« so sporočili s Spirit Slovenija.

Predstavili pa so tudi podatke o dejavnostih agencije v letu 2021. Lani je agencija podprla 14 slovenskih poslovnih klubov, ki so izvedli 114 poslovnih dogodkov ter posredovali 1.117 konkretnih poslovnih priložnosti in aktualnih novic o poslovnem okolju. Kar 632 slovenskim podjetjem so posredovali informacije o tujih trgih, za 149 podjetij pa izvedli poglobljene analize tržišč in pomagali iskati morebitne potencialnih tuje poslovne partnerjev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.