Naslovnica Gospodarstvo Slovensko-južnokorejski poslovni forum bo konec avgusta

Slovensko-južnokorejski poslovni forum bo konec avgusta

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko navezovanje gospodarskih stikov z Južno Korejo se stopnjuje. Po nedavnem obisku slovenske delegacije v tej azijski državi bo konec prihodnjega meseca pri nas potekal Slovensko-korejski poslovni forum, na programu pa so tudi B2B srečanja s korejskimi podjetji.
Slovensko-južnokorejski poslovni forum bo konec avgusta

Prizor s Slovensko-južnokorejske poslovno-investicijske konferenca (foto: FB Spirit Slovenija)

Agencija SPIRIT Slovenija je letos sodelovala pri mnogih aktivnosti, ki so bile povezane z južnokorejskim trgom. Tako je Slovenijo obiskala korejska delegacija pod vodstvom župana mesta Busan, katero kandidira za gostitelja svetovne razstave EXPO 2030. Potem pa je sledil obisk visoke gospodarsko-diplomatske delegacije Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) ter Ministrstva za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) v Seulu.

Tedaj sta agencija SPIRIT Slovenija in korejska partnerska gospodarsko-investicijska agencija KOTRA podpisali memorandum o medsebojnem sodelovanju, sedaj pa se že bliža Slovensko-korejski poslovni forum. Ta bo potekal v naši državi, predvidoma bo na vrsti 30. in 31. avgusta 2023, točna lokacija pa še ni znana. Po forumu bodo sledila še B2B srečanja med slovenskimi in južnokorejskimi podjetji.

Zato SPIRIT Slovenija agencija vabi slovenska podjetja k udeležbi, prijave pa bodo zbirali le še prihodnjega tedna – natančneje do nedelje, 23. julija 2023. Sicer južnokorejska gospodarska zbornica že več mesecev zelo aktivno sodeluje pri promociji mesta Busan kot kandidata za gostitelja svetovne razstave Expo 2030, to pa preko usmerjenega oglaševanja počne tudi na slovenskem medijskem trgu.

Z javne agencije so poleg vabila za udeležbo spomnili še na nekaj dejstev – Republika (Južna) Koreja za Slovenijo predstavlja izjemno obetaven trg, saj ima četrto največje gospodarstvo v Aziji, z močno razvitim proizvodnim sektorjem, osredotočenim na izvoz. »V državi prevladujejo proizvodnja polprevodnikov, vozil, petrokemičnih izdelkov, tekstilna industrija, jeklarstvo, avtomobilska industrija, ladjedelništvo ter proizvodnja elektronskih izdelkov.

Poleg tega je Južna Koreja največji svetovni proizvajalec polprevodnikov. Tuji izvozniki imajo v Južni Koreji številne poslovne priložnosti v kemični industriji, na trgu kozmetike ter na področju umetne inteligence in pametnih tovarn. V letu 2022 je Slovenija v Južno Korejo izvozila blago v vrednosti 71 milijonov EUR, medtem ko ga je uvozila za 370 milijonov EUR,« so med drugim zapisali v sporočilo za javnost.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.