Naslovnica Šport Slovenski futsal reprezentanci čakata največji tekmovanji

Slovenski futsal reprezentanci čakata največji tekmovanji

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz sveta slovenskega reprezentančnega futsala sta v zadnjih dneh prišli zanimivi novici. Moško člansko reprezentanco v četrtek čaka žreb kvalifikacij za Svetovno prvenstvo, mladinska izbrana vrsta U-19 pa se je pred Evropskim prvenstvom dogovorila za dve prijateljski tekmi s Finsko.
Slovenski futsal reprezentanci čakata največji tekmovanji

Slovenska moška članska reprezentanca v futsalu (foto: FB futsal.si/NZS)

V četrtek 8. junija bo slovenska članska futsal reprezentanca izvedela, kdo bodo njeni tekmeci v elitnem delu kvalifikacij za uvrstitev na jubilejno deseto Svetovno prvenstvo. Varovanci slovenskega selektorja Tomislava Horvata nestrpno pričakujejo žreb, ki bo sodelujoče razdelil v pet skupin so po štirimi reprezentancami. Zmagovalci skupin se bodo neposredno uvrstili na SP, štiri najboljše drugouvrščene pa čakajo dodatne kvalifikacije.

»Pred nami je žreb, v katerem so vse ekipe zelo kvalitetne. Vsi mi pa imamo svoje želje, da bi imeli večje možnosti za sploh prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo. Mislim, da je ta naša ekipa tega sposobna in da bomo vsi skupaj dali vse od sebe, da bomo v tem elitnem delu konkurenčni. Pa ne glede na to, kakšen žreb bo v četrtek,« je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije napovedal selektor Tomislav Horvat.

Horvat je sicer tudi selektor slovenske mladinske reprezentance U 19, ki bo septembra prvič nastopila na Evropskem prvenstvu. EP bo zanimivo tudi zaradi tega, ker bo potekalo v Poreču. Ta, se bo naš izbrana vrsta na prvi tekmi 3. septembra srečala s Finsko. Kar je pri tem nenavadno, je dejstvo, da bo vseeno prav ekipa Finske nasprotnik za pripravljalna dvoboja 1. in 2. julija v Dobrepolju oziroma v Novem mestu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.