Naslovnica Šport Slovenske nogometašice si želijo na svetovno prvenstvo

Slovenske nogometašice si želijo na svetovno prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo
Selektor ženske članske nogometne reprezentance Borut Jarc je oznanil seznam igralk, na katere računa v sklepni fazi  kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Slovenija ima dve tekmi pred koncem skupinskega dela lepe možnosti za uvrstitev v dodatne kvalifikacije za SP.
Slovenske nogometašice si želijo na svetovno prvenstvo

Veselje v slovenskem taboru na eni od prejšnjih kvalifikacijskih tekem (foto: nzs.si)

Slovenska ženska članska nogometna reprezentanca je v dosedanjih osmih tekmah v kvalifikacijski skupini I zbrala 14 točk, kar jo postavlja na trenutno tretje mesto, za drugouvrščenim Walesom pa zaostaja le za dve točki. Nogometašice si po vzoru moških kolegov močno želijo priti do zgodovinskega prvega nastopa na svetovnih prvenstvih prek dodatnih kvalifikacij, zato pa morajo osvojiti drugo mesto v skupini.

Slovenijo čez dva tedna čakata zadnji in obenem ključni tekmi – najprej s Kazahstanom 2. septembra v Kranju in nato še z Walesom, 6. septembra v gosteh. »Cilji so jasni. Punce so ciljno dobro usmerjene, vedo, kaj morajo storiti. Prisotna je velika želja po uspehu, da osvojimo to 2. mesto, za kar pa bo treba do treh točk na obeh tekmah. Žal so poškodbe sestavni del športa – v tem hipu ne moremo računati na trojico Nina Predanič, Adrijana Mori, Eva Vodušek.

Novost pa je, da se po poškodbi, po letu dni premora, v reprezentanco vrača Nina Kajzba,« je ob predstavitvi seznama povedal selektor Borut Jarc. Tudi z Nogometne zveze Slovenije so poudarili, da je ob Jarčevem prevzemu reprezentanca zasedala 62. mesto na Fifini lestvici, potem se je počasi le začel vzpon. Sicer se je naša izbrana vrsta trenutno povzpela do 45. mesta svetovne razvrstitve, a kot že rečeno – ključne tekme šele prihajajo.

Na seznamu selektorja Boruta Jarca so naslednje slovenske nogometašice, ki nastopajo v tujini Nina Kajzba (Roma), Kaja Eržen (Fiorentina), Nika Babnik (Albergaria), Lara Prašnikar (Eintracht), Lana Golob (Basel), Kristina Erman (Fortuna Sittard), Zala Kuštrin (Brescia), Mateja Zver (St. Pölten), Zala Meršnik (Sporting Club de Huelva), Dominika Čonč (Sampdoria) in Sara Agrež (Wolfsburg).

Iz slovenskih klubov prihajajo Izabela Križaj, Ana Milović, Sara Nemet, Manja Rogan, in Zala Vindišar (vse Olimpija Ljubljana), Lara Klopčič, Špela Kolbl, Kaja Korošec, Evelina Kos, Sara Makovec in Špela Rozmarič (vse Pomurje Beltinci) ter Živa Galjot (ŽNK Radomlje).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.