Naslovnica Šport Slovenske nogometašice na mini priprave pred tekmo s Kosovom

Slovenske nogometašice na mini priprave pred tekmo s Kosovom

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska članska reprezentanca, ki se je na svetovni lestvici FIFA pravkar povzpela najvišje doslej, se bo čez teden dni spet zbrala na mini pripravah. Varovanke slovenskega selektorja Boruta Jarca bodo namreč na koprski Bonifiki nato v soboto, 12. novembra odigrale prijateljsko tekmo proti reprezentanci Kosova.
Slovenske nogometašice na mini priprave pred tekmo s Kosovom

Za nov skok po lestvici FIFA navzgor so potrebne predvsem nove zmage (foto: FB NZS)

Selektor slovenske ženske košarkarske reprezentance Borut Jarc je objavil seznam nogometašic, ki jih bo povabil na novembrske mini priprave. Reprezentančna akcija se bo v  Slovenski Istri. Pričela se bo že v ponedeljek 7. novembra, po petdnevni seriji treningov pa se bo zaključila na koprski Bonifiki, kjer bo v soboto, 12. novembra ob 15. uri na vrsti prijateljska tekma proti ženski izbrani vrsti Kosova.

»Za tokratno akcijo smo vpoklicali nekaj mladih igralk, ki bi jih radi videli na delu. Da jih vidimo, testiramo in da pokažejo, iz kakšnega testa so. S tem bomo nadaljevali tudi v prvih akcijah, ki sledijo v letu 2023. To pa delamo z namenom, da bi imeli do julija 2023 pred začetkom kvalifikacij za naslednje evropsko prvenstvo neko jasno fiksno podobo reprezentance,« je povedal selektor Borut Jarc.

Kot so še spomnili z Nogometne zveze Slovenije, je slovenska ženska članska nogometna reprezentanca pravkar naredila lep napredek na svetovni lestvici FIFA. Leto 2022 je namreč pričela na 48. mestu, po zadnji razvrstitvi pa se je povzpela na 42. mesto svetovne lestvice ženskih reprezentanc. Sicer tako visoko Slovenija še ni bila nikoli, od prihoda Boruta Jarca za selektorja pa je napredovala po lestvici navzgor za natanko 20 mest.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.