Naslovnica Šport Slovenske futsal reprezentance letos čaka veliko dela

Slovenske futsal reprezentance letos čaka veliko dela

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko moško člansko reprezentanco v futsalu, kakor tudi ostale reprezentančne selekcije že v prvih mesecih leta 2023 čaka nekaj pomembnih izzivov. Člani bi se radi prebili v naslednji del kvalifikacij za svetovno prvenstvo, mladinska selekcija U-19 pa na Evropsko prvenstvo, ki ga bo septembra gostila Hrvaška.
Slovenske futsal reprezentance letos čaka veliko dela

Slovenska ženska članska reprezentanca v futsalu (foto: nzs.si)

Tudi letos slovenske reprezentančne selekcije v futsalu čaka nekaj pomembnih nastopov. Slovenska moška članska reprezentanca se bo najprej 1. marca zbrala v državnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju, od koder bo nato odpotovala v Črno Goro. Že 3. marca bo namreč v Podgorici na sporedu predzadnja tekma skupinskega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2024.

Po nekaj dneh premora bo 8. marca v Mariboru na sporedu še tekma med Slovenijo in Kazahstanom. Sicer so varovanci slovenskega selektorja Tomislava Horvata na prvem dvoboju doma premagali Črnogorce s 3:1, na gostovanju v Kazahstanu pa so izgubili z 2:0. Sedaj so želje, da bi Slovenija najprej zmagala v Črni Gori, s čemer bi si zagotovila dodatne kvalifikacije za SP, potem pa bi v Mariboru poskusili ugnati še kazahstanske Brazilce.

Aktivne pa bodo tudi ostale reprezentančne selekcije. Mladinska reprezentanca U-19 že jutri odhaja na tradicionalni mednarodni turnir v na Hrvaško, kjer bodo tekme proti Italiji, Slovaški, Ukrajini in Franciji služile za uigravanje pred kvalifikacijami za Evropsko prvenstvo, ki bodo konec marca v Moldaviji. Tam se bodo slovenski upi po vrsti pomerili z domačini Moldavci (22. marca), s Poljaki (23. marca) in še s Kazahstanci (25. marca).

Sicer bo EP za starostno kategorijo U-19 septembra letos gostila Hrvaška. Slovenska selekcija U-19 bo potem sredi februarja odpotovala še na Portugalsko, kjer bo v Sivesu proti Portugalcem opravila zadnja dva testa pred kvalifikacijami. Prve dni februarja pa se bodo začele tudi priprave selekcije U-21, ki jo 21. in 22. februarja prav tako v Sivesu (70 km južno od Lizbone) čakata izjemno kakovostni pripravljalni srečanji proti Portugalski.

Kot so spomnili na spletni strani Nogometne zveze Slovenije (nzs.si), se bo tudi slovenska ženska članska reprezentanca v fustalu, ki jo vodi selektor Drago Adamič, zbrala že prve dni prihodnjega meseca. Čakata jo namreč dve prijateljski tekmi z Madžarsko. Prvo srečanje bo v Zalaegerszegu 8. februarja (prav na Dan žena), drugo bo že dan kasneje v Ljutomeru, obe pa se bosta pričeli ob 17.30.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.