Naslovnica Šport Slovenska olimpijska družina se bo jutri predstavila v Kopru

Slovenska olimpijska družina se bo jutri predstavila v Kopru

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri bo ob 20.30 uri bo v Kopru na sporedu predstavitev celotne slovenske reprezentance, ki se bo konec meseca udeležila Olimpijskih igre v Parizu. Slovenska športna ekspedicija bo najbolj številna v zgodovini naše države, saj bo štela točno 90 športnic in športnikov.
Slovenska olimpijska družina se bo jutri predstavila v Kopru

Olimpijci so se v Kopru predstavili že pred igrami v Riu de Janeiru leta 2016 (foto: FB Slovenian Olympic Team/OKS)

Z Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS) je prišlo potrdilo, da bo Slovenijo na bližnjih Olimpijskih igrah v Parizu (in na nekaterih drugih lokacijah po Franciji) zastopala najbolj množična olimpijska reprezentanca do sedaj. Kar 90 slovenskih športnikov in športnic je namreč na seznamu potnikov, natančneje – 44 športnic in 46 športnikov, ki bodo nastopili v 17 športnih panogah.

Poleg športnikov bodo sicer v Pariz odpotovali tudi trenerji, medicinsko osebje, tehnično osebje in člani slovenske olimpijske delegacije. Skupna predstavitev celotne ekspedicije bo jutri (četrtek, 11. julija) potekala v Kopru in sicer tik ob morju – na Ukmarjevem trgu. Po osmih letih se tako olimpijci vračajo v Koper, a na drugo prizorišče od lokacije  predstavitve za OI v Riu de Janeiru 2016.

Tudi tokrat bo na predstavitvi prisotna velika večina slovenski olimpijk in olimpijcev, ne bodo pa prav vsi. Manjkali bodo na primer vsi štirje člani moške kolesarske izbrane vrste, saj so Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Jan Tratnik in Luka Mezgec trenutno že v Franciji, kjer so sredi dirke Tour de France. Z OKS pa so še najavili, da se bodo jutri športnice in športniki predstavili v novi skupni slovenski olimpijski kolekciji Pariz 2024.

»Dogodek bo pospremil bogat glasbeni in razvedrilni program, v katerem bodo osupljive plesne točke in številna presenečenja. Skupina Tabu bo s svojimi glasbenimi vložki pričarala pravo olimpijsko vzdušje, po koncu predstavitve pa nas bodo zabavali tudi s svojim koncertom. Predstavitev si boste lahko ogledali tudi v neposrednem televizijskem prenosu (RTV SLO 1),« so še dodali z OKS.

Poleg tega bo jutri istočasno predstavljena tudi paraolimpijska reprezentanca Slovenije, za katero pa očitno še niso potrdili dokončnega seznama udeležencev iger, saj na spletnih kanalih OKS o tem ni moč najti svežih informacij.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.