Naslovnica Šport Slovenijo čakata težki tekmi s Finsko in Dansko

Slovenijo čakata težki tekmi s Finsko in Dansko

Avtor: Spletno Uredništvo
Center Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju je tudi tokrat gostil tiskovno konferenco, na kateri je selektor članske izbrane vrste Matjaž Kek predstavil seznam nogometašev, ki jih je vpoklical za prihodnjih dveh kvalifikacijski tekmi za nastop na prihodnjem evropskem prvenstvu. Slovenija se bo ta mesec pomerila s Finsko in z Dansko, a očitno ne z vsemi najboljšimi igralci. Naše bi na obeh tekmah najbrž zadovoljil že neodločen rezultat.
Slovenijo čakata težki tekmi s Finsko in Dansko

Seznam izbrancev selektorja Matjaža Keka za prihajajoča dvoboja s Finci in Danci (foto: nzs.si)

Kot so spomnili z Nogometne zveze Slovenije  (NZS),  je Danska trenutno na 19. mestu lestvice Mednarodne nogometne zveze FIFA, Finska je na 56. mestu, Slovenija pa 59. mestu. Slovenska reprezentanca bo v nadaljevanju kvalifikacij za Evropsko prvenstvo 2024 najprej v petek 16. junija gostovala pri Finski in sicer bo dvoboj v Helsinkih, pričel pa se bo ob 18. uri. Sloveniji bi glede na trenutno stanje v skupini H ustrezal že neodločen rezultat.

Vendar pa bi morebitna druga zmaga v gosteh po tisti v Kazahstanu četi selektorja Keka na stežaj odprla vrata proti Euru 2024. Seveda pa našim ne bo lahko, saj Finska pogosto igra precej bolje, kot kaže njena uvrstitev na lestvici. Sledil bo še dvoboj z Dansko, s katero se bo slovenska reprezentanca srečala 19. junija ob 20.45 v Stožicah. Z NZS so opozorili, da je za to tekmo na voljo le še 500 vstopnic, tako da bodo tribune zagotovo nabito polne.

Tudi na tem dvoboj bi Sloveniji najbrž zadostovala že točka, zmaga pa bi pomenila velik korak naprej proti prvemu mestu v kvalifikacijski skupini H. Za ti dve tekmi pa selektor Matjaž Kek ne bo mogel računati na vse najboljše. Vratar Jan Oblak je poškodovan, zdravstvene težave ima tudi najnevarnejši strelec Benjamin Šeško. Novosti na selektorjevem seznamu pa so vratar Aljaž Ivačič, branilec Erik Janža in napadalec Jan Mlakar.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.