Naslovnica Gospodarstvo Sloveniji 913 milijonov evrov za delovna mesta

Sloveniji 913 milijonov evrov za delovna mesta

Avtor: Spletno Uredništvo
S Komisije EU so sporočili, da so v okviru instrumenta EU za zaščito delovnih mest SURE devetim državam članicam pravkar nakazali 14 milijard evrov finančne podpore. Od tega ogromnega zneska je Slovenija prejela 913 milijonov evrov, kar prav tako ni mačji kašelj.

Slovenija je v tem paketu nakazil dobila 913 milijonov evrov za zaščito delovnih mest (foto: pixabay.com)

S Komisije EU so potrdili, da so v okviru evropskega finančnega instrumenta EU za zaščito delovnih mest, imenovanega ‘SURE’, pravkar nakazali znesek 14 milijard evrov sredstev. Denar je bil skupno namenjen devetim državam, nakazala pa so bila različno visoka,  Slovenija je od tega prejela 913 milijonov evrov. S Komisije EU so pojasnili še, da je za našo državo v okviru instrumenta SURE skupno rezerviranih 1,1 milijarde evrov.

Seveda je za večino sedanjih težav glede ohranjanja delovnih mest v Evropi (in po celem svetu) tako ali drugače kriva pandemija koronavirusa Covid 19. Finančna pomoč s strani EU bo v obliki zelo ugodnih posojil, državam članicam pa bo predvidoma precej olajšala napore za ohranitev delovnih mest. Denar bo namenjen internim ukrepom držav članic EU glede skrajšanja delovnega časa, temeljnega dohodka in sorodnih oblik odzivov na pandemijo.

Sicer je v tem, četrtem paketu izplačil za zaščito delovnih mest, Belgija dobila nakazanih 2 milijardi evrov, Ciper 229 milijonov evrov, Grčija 728 milijonov evrov, Italija 4,45 milijarde evrov, Latvija 72 milijonov evrov, Madžarska 304 milijone evrov, Poljska 4,28 milijarde evrov in Španija 1,03 milijarde evrov. Po teh izplačilih je 15 držav članic v okviru instrumenta SURE doslej skupno prejelo 53,5 milijarde evrov.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.