Naslovnica Šport Slovenija ima lepe možnosti za preboj na evropsko prvenstvo

Slovenija ima lepe možnosti za preboj na evropsko prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj dobila nasprotnike v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Slovenija bo igrala v skupni H, v kateri so še Danska, Finska, Kazahstan, Severna Irska in San Marino. Skupina ni pretežka, a bo seveda potrebno vsakič igrati na vso moč in na zmago, oziroma pozitiven rezultat.

Slovenija ima lepe možnosti za preboj na evropsko prvenstvo

Tako so sestavljene kvalifikacijske skupine za prihodnje evropsko prvenstvo (foto: UEFA/nzs.si)

Na žrebanju v Frankfurtu je včeraj popoldan nekdanji nemški reprezentant Jurgen Klinsmann tako izvlekel kroglice, da se je slovenska članska nogometna reprezentanca v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024, ki ga bo gostila Nemčija, znašla v skupini H. V isti skupini so poleg Slovenije pristale še izbrane vrste Danske, Finske, Kazahstana, Severne Irske in San Marina. Prve reakcije iz slovenskega tabora so bile složne, da ta skupina ni pretežka, vseeno pa je zahtevna.

Skupina H je namreč ena od treh skupin s po šestimi ekipami, kar pomeni tudi več tekem, prav tako je geografsko izjemno raztegnjena skupina. Sega namreč od najbolj vzhodne ‘evropske’ države Kazahstana pa do Severne Irske, ki je med najbolj zahodnimi ‘državami’ v Evropi (vmes je skoraj 5000 km). Sicer so na prvi poglede vse ekipe v skupini premagljive, tudi Danska, ki velja za favorita za končno prvo mesto.

Zadnje predstave Slovenije proti Norveški in Švedski kažejo, da se je kakovost naše igre spet dvignila, kar vzbuja optimizem. Dejstvo pa je, da bo potrebno vsakič igrati na vso moč in na zmago, oziroma na pozitiven rezultat. Slovenija bo prvo tekmo odigrala 23. marca prihodnjega leta v Kazahstanu. Zanimivo, članska futsal reprezentanca Slovenije je predvčerajšnjim  prav tam izgubila kvalifikacijsko tekmo za prihodnje svetovno prvenstvo z 2:0.

V kvalifikacijah za prihodnje EP v nogometu bo sicer sodelovalo 53 izbranih vrst, ki so jih na žrebu razvrstili v sedem skupin s po petimi in tri skupine s po šestimi reprezentancami. EP bo v Nemčiji na vrsti med 14. junijem in 14. julijem leta 2024, potekalo pa bo v Berlinu, Münchnu, Dortmundu, Gelsenkirchnu, Frankfurtu, Stuttgartu, Hamburgu, Düsseldorfu, Kölnu in Leipzigu.

Kar bo še najbolj razveselilo slovenske ljubitelje nogometa, je dejstvo, da si bo tokrat moč ogledati vse kvalifikacijske tekme naše reprezentance, saj bodo za prenose skrbeli na programih Šport TV, ki so (za razliko od Sportkluba) vidni pri vseh slovenskih operaterjih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.