Naslovnica Gospodarstvo Slovenija bo ostala poslovno prisotna v Dubaju

Slovenija bo ostala poslovno prisotna v Dubaju

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenija bo na lokaciji, na kateri je med 1. oktobrom 2021 in 31. marcem 2022 potekala svetovna razstava Expo 2020 Dubaj, obdržala svoj paviljon. Ker so Združeni Arabski Emirati pomembno globalno trgovsko stičišče, bodo prizorišče razstave spremenili kar v poslovno četrt. Slovenija pa bo tam ostala poslovno prisotna še vsaj naslednjih 5 let.
Slovenija bo ostala poslovno prisotna v Dubaju

Slovenski paviljon v Dubaju bo doživel nekaj sprememb (foto: Spirit Slovenija)

Združeni arabski Emirati (ZAE) so Svetovno razstavo Expo 2020 po prvotni preložitvi zaradi pandemije koronavirusa gostili med 1. oktobrom lanskega leta in 31. marcem letošnjega leta. Gostitelji so za svetovno razstavo zgradili povsem novo prizorišče na obrobju mesta Dubaj, da bi po zaključku Expa vse objekte povezali v moderno poslovno četrt, imenovano District 2020.

»V ta namen bodo podjetjem predstavljene naložbene priložnosti ter možnosti za sodelovanje z velikimi korporacijami in vladnimi subjekti. Sistem vse na enem mestu bo omogočal tudi enostavno vzpostavitev podjetja, licenciranja in delovanja v Združenih arabskih emiratih. Celotna površina Districta 2020 se bo razprostirala na več kot 100.000 kvadratnih metrih,« so med drugim pojasnili z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Zaradi poslovnega interesa in dejstva, da bi sicer morali slovenski paviljon odstraniti, se je nazadnje Vlada RS odločila, da se paviljon v Dubaju obdrži in se ga nekoliko preuredi za nadaljnjo uporabo v okviru Districta 2020. Tako bo Slovenija najmanj za obdobje naslednjih petih let ostala prisotna na lokaciji, ki je ključna za izkoriščanje potenciala bogatih trgov Bližnjega vzhoda in globalnega poslovanja.

Združeni Arabski Emirati in Dubaj so namreč v zadnjih dveh desetletjih postali eno največjih svetovnih gospodarskih središč. »Enkratni stroški preureditve paviljona bodo stali predvidoma okoli 300.000 evrov, medtem ko tekoče obratovanje in vzdrževanje paviljona ter vodenje in upravljanje vsebinskega programa pa predvidoma okoli 40.000 evrov na mesec,« pa so še pojasnili z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.