Naslovnica Šport Slovenija bi kvalifikacije za EuroBasket rada končala neporažena

Slovenija bi kvalifikacije za EuroBasket rada končala neporažena

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko žensko košarkarsko reprezentanco ta teden čakata še zadnji dve srečanji kvalifikacij za prihodnje evropsko prvenstvo. Sicer ima Slovenija vozovnico za junijski EuroBasket že sedaj praktično zagotovljeno, a tudi na zaključnih dvobojih proti Bolgarijo in Islandijo ne bo popuščanja.

Slovenske košarkarice na treningu v Stožicah (foto: FB KZS)

 

Slovensko žensko košarkarsko reprezentanco v četrtek (4. februarja) in v soboto (6. februarja) čakata še zadnja dva nastopa v kvalifikacijskem ciklusu za prihodnje evropsko prvenstvo. Sicer ima Slovenija vozovnico za junijski ženski EuroBasket, ki ga bosta skupaj gostili Francija in Španija (od 17. do 27. junija v Valencii in Strasbourgu), že skoraj zagotovljeno, a tudi na zaključnih dvobojih proti Bolgarijo in Islandijo ne bo popuščanja.

Tekme, ki bodo potekale v ljubljanskem mehurčku, so namreč pomembne tudi zaradi tega, ker vsaka zmaga prinaša dodatne točke za lestvico mednarodne košarkarske zveze. Sicer so naše favoritinje za zmago na obeh dvobojih. Program v skupini A tokrat za četrtek predvideva tekmi Slovenija : Bolgarija (ob 16.15) in Islandija : Grčija (ob 19.15). V soboto bosta na vrsti še srečanji Slovenija : Islandija (ob 17.00) ter Bolgarija : Grčija (ob 20. uri).

»Slovenija, ki je po 4 odigranih tekmah v teh kvalifikacijah ena od edinih 4 neporaženih ekip v 9 skupinah, je na decembrski lestvici FIBA pridobila dve mesti in s 30. mestom na svetu zabeležila najvišjo uvrstitev v zgodovini. Hkrati je 18. reprezentanca v Evropi,« sporočajo s Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Dodali so še, da bi dve morebitni zmagi omogočili še malce boljše izhodišče na žrebu skupin za evropsko prvenstvo, ki bo predvidoma na sporedu 8. marca.

V našem taboru so vsi optimisti, čeprav je pandemija povzročila nepričakovane težave. »Zgodilo se je, da smo v tem kvalifikacijskem ciklu ostali brez selektorja Grgića in pomočnika Krajnca, kar je za vse nas neka nova izkušnja. Taktiko kujemo skupaj z Damirjem preko telefona ter Zooma in prepričan sem, da bodo igralke ti dve tekmi igrale tudi zanj,« je dejal v.d. selektorja slovenske ženske članske reprezentance Slavko Duščak.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.