Naslovnica Slovenija Slovenia LAGS Battle 2023 za ljubitelje kave in umetnosti

Slovenia LAGS Battle 2023 za ljubitelje kave in umetnosti

Avtor: Spletno Uredništvo
V Ljubljani se prvi dan junija obeta zanimiv dogodek, ki je hkrati tekmovalne, estetične in kofeinske narave. Na akademiji Lags Certification Point bo na vrsti tekmovanje ‘Slovenia LAGS Battle 2023’, oziroma tekmovanje v risanju motivov na kavini peni, ki mu pravijo tudi Latte art.
Slovenia LAGS Battle 2023 za ljubitelje kave in umetnosti

En od mnogih kavnih motivov, ki jih lahko naredimo že z malo truda (foto: pxhere.com)

Vsak od nas je najbrž kdaj v življenju že videl spretno ustvarjeno podobo in sicer na kavini peni. Običajno gre za belo kavo, capuccino ali macchiato – kavo z veliko mleka. Prav mlečna pena je temelj za te umetniške risbe, katere je včasih kar malce težko spiti, saj jih tako uničimo. Tokrat pa se napoveduje vseslovensko tekmovanje v risanju motivov na kavini peni, poimenovano ‘Slovenia LAGS Battle 2023’.

V Ljubljani, natančneje na akademiji Lags Certification Point se tako prvi dan junija obeta ta zelo zanimiv dogodek v ‘Latte art-u‘. Tekmovalci iz vse Slovenije se bodo tekmovanje v risanju motivov na kavini peni pomerili na zeleni, rdeči in črni ravni . Ta prireditev bo namreč posvečena predvsem strokovnosti slovenskih latte art umetnikov, pa čeprav gre za dogodek, ki bo navdušil prav vse, ki imajo radi kavo ter tudi likovno umetnost.

“Ko rišemo latte art uporabljamo fino motoriko, tako da odvisno, kaj komu leži. Pri srcu mleko samo spuščamo oziroma vlivamo v skodelico, v pravem trenutku pa moramo skodelico poravnati. Pri rozeti je potrebno lonček med vlivanjem premikati oziroma enakomerno usmerjati izlivanje v levo in desno ter hkrati ravnati skodelico,” sporoča ena od letošnjih sodnic Renata Kočevar, ki je v preteklosti tudi že zmagala na tej prireditvi.

Prijavnice za ta dogodek, ki bo hkrati tekmovalne, estetične in kofeinske narave, so sicer že zaprte. Vsekakor pa bo ‘Slovenia LAGS Battle 2023’ za udeležence tudi odlična priložnost za izmenjavo idej in nadgraditev doslej pridobljenih veščin latte arta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.