Naslovnica Gospodarstvo Slovenci prvič na pohištveno-dizajnerskem bienalu

Slovenci prvič na pohištveno-dizajnerskem bienalu

Avtor: Spletno Uredništvo

 

Na sejmu BIENNALE INTERIEUR, ki bo do 22. oktobra potekal v belgijskem mestu Kortrijk, se predstavlja pet slovenskih podjetij. S skupno predstavitvijo na tovrstnih sejmih si javna agencija Spirit skupaj s sodelujočimi podjetji prizadeva storiti pomemben korak naprej k večji prepoznavnosti tako slovenskih pohištvenih podjetij, kot tudi slovenskega oblikovanja v tujini.

Vizualizacija Biennale Interieur 2018 3Vizualizacija dela skupnega slovenskega razstavnega prostora (foto: Spirit Slovenia) 

 

Javna agencija SPIRIT Slovenia letos prvič organizira skupinsko predstavitev na tem belgijskem sejmu, ki se od leta 1969 odvija vsako drugo leto. Tako je konec marca letos objavila javno povabilo podjetjem za udeležbo na skupinskem sejemskem nastopu na BIENNALE INTERIEUR, na razstavnem prostoru pa se te dni predstavlja pet slovenskih pohištvenih in oblikovalskih podjetij – ASOBI industrijsko oblikovanje, d. o. o., Donar, d. o. o., LJ studio, d. o. o., Mizarstvo Bolčič, d. o. o. in 3S Design, d. o. o.

Belgijjski sejem Biennale Interieur sicer velja za enega pomembnejših sejmov na svojem področju in je namenjen predstavitvi sodobnega oblikovanja, interierjev in sorodnih vsebin. Sejem, na katerem v šestih razstavnih halah na kar 40.000 m2 predstavljajo vrhunske oblikovalske dosežke, predstavlja odlično zakladnico idej in dober vir informacij za industrijo oblikovanja. 

Obenem pa ta mednarodni sejem spodbuja njeno rast tudi z različnim obsejemskim dogajanjem tako na sejmišču kot tudi v samem mestu Kortrijk. Sicer finančna sredstva za udeležbo podjetij na skupinski predstavitvi slovenskega gospodarstva na sejmu zagotavlja Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.