Naslovnica Kronika Skrivnostno truplo v morju pred Ankaranom najstnik iz bližje okolice

Skrivnostno truplo v morju pred Ankaranom najstnik iz bližje okolice

Avtor: Spletno Uredništvo
Že prvi dan leta 2022 so v morju pred Ankaranom našli truplo. Po kratki novici Uprave RS za zaščito in reševanje pa dan kasneje v policijskih in v ostalih uradnih poročilih te najdbe še vedno niso niti omenili.
Skrivnostno truplo v morju pred Ankaranom

Poslopje Uprave za pomorstvo v Kopru (foto: SJ)

Kot so objavili na spletnem mestu Uprave RS za zaščito in reševanje, je 1. januarja 2022 ob 10.04 sprehajalka v morju pri Ankaranu opazila negibno osebo in takoj obvestila pristojne organe. Na kraj so bili napoteni policisti, reševalci, pripadniki koprske pristaniške kapitanije (oz. Uprave za pomorstvo) in gasilci JZ Gasilska brigada Koper, ki so osebo izvlekli iz vode. Čeprav uradno tega niso potrdili, naj bi bil človek že mrtev.

Več kot 24-ur kasneje se še vedno ni vedelo, ali je bila ta oseba moškega ali ženskega spola. Prav tako je bilo nenavadno, da na spletni strani slovenske Policije dan kasneje še vedno sploh niso omenili najdbe kakršnegakoli trupla. Tudi v vsakodnevnem policijskem poročilu o dogajanju po državi v zadnjih 24 urah ta v morju najdena preminula oseba sploh ni bila nikjer omenjena.

»Policisti smo v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1002 klica. Posredovali smo v 333 interventnih dogodkih. Med drugim smo obravnavali 43 kaznivih dejanj, 39 kršitev javnega reda in miru ter 61 prometnih nesreč. Med kaznivimi dejanji smo obravnavali 24 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, 5 tatvin, 3 povzročitve telesne poškodbe, ter po 1 poskus uboja, rop in grožnjo.

V 57 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 1 je bil udeleženec huje telesno poškodovan, v 3 pa so bili udeleženci lahko telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli 2 vozili. V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 38 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, vse na območju PU Koper,« med drugim piše v kratkem statističnem policijskem pregledu dogodkov v prvih 24 urah leta 2022.

Dan po prvi objavi te novice smo neuradno izvedeli, da naj bi bil umrli najstnik L. J., ki je živel v Slovenski Istri. Okoliščine smrti še preiskujejo, saj bi lahko šlo za nesrečo, samomor ali celo umor.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.