Naslovnica Gospodarstvo Sezona razpisov za turistično gospodarstvo

Sezona razpisov za turistično gospodarstvo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija je ta mesec objavila kar tri razpise za subvencioniranje projektov s področja turizma. Prvi je namenjen najbolj originalnim domačim idejam, druga dva razpisa pa sta posvečena promociji Slovenije v tujini.  

Sezona razpisov za turistično gospodarstvoTudi Piranski Tartinijev festival v maškarah je del slovenske turistine ponudbe (foto: Ubald Trnkoczy)

 

Prvi je bil objavljen poziv za naziv ‘Snovalec 2020’, s katerim Slovenska turistična organizacija (STO) pomaga pri uresničevanju inovativnih projektov s področja turizma. Za najboljše ideje je letos na voljo 30.000 evrov bruto nepovratnih sredstev, rok za prijavo pa je 28. februar. Lani so nagrado prejeli projekti ‘Pot med krošnjami Pohorje na Rogli’, ‘Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom’ in ‘Sanje & aromaterapija & gozdna kopel v osrčju divjega gozda v Vipavski dolini’.

Sledil je javni poziv STO, ki je namenjen promociji slovenske turistične ponudbe na šestnajstih tujih emitivnih trgih pred pričetkom glavne sezone. Za promocijo spomladanske ponudbe je turistične pakete potrebno prijaviti in oddati do vključno 10. marca letos. Z globalno digitalno kampanjo 2020, v kateri nadaljujejo z uspešnim komunikacijskim konceptom ‘I FEEL SLOVENIA – MY WAY,’ si pri STO želijo povečati število prihodov in prenočitev tujih gostov, predvsem t. i. ‘high value travellers’.

»Turistična ponudba, zasnovana v skladu z nagovorom “MY WAY” skladno s komunikacijsko strategijo ne ponuja zgolj nastanitve in odlične kulinarike, ampak obljublja personalizirano doživetje. Nosilna tema je skrbno oblikovana z mislijo na določene ciljne skupine (Active, Lifestyle, Wellbeing) in s premišljenim poudarkom na doživljajskih elementih. Ponuja pristno doživetje Slovenije in vabi, da jo vsak občuti na svoj način,« pravijo na STO.

Promocija se bo začela že konec marca, potekala pa bo v najbolj razvitih državah oziroma na potencialno najbolj bogatih trgih severne poloble – Nemčije, Italije, Avstrije, Velike Britanije, Irske, Francije, Rusije, v državah Beneluksa, v Švici, na skandinavskih trgih (Finska, Danska, Švedska) v Združenih državah Amerike in Kanadi. Tretji javni razpis pa je za sofinanciranje splošne promocije slovenske turistične ponudbe na tujih trgih v letu 2020 in je namenjen turističnim podjetjem.

»Namen javnega razpisa je krepitev promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije kot splošne promocije zaokroženega območja, ki ga vodilna destinacija pokriva, s poudarkom na pospeševanju digitalne promocije na tujih trgih,« piše v razpisu. Na razpisu, za katerega so bila na voljo sredstva iz promocijske takse v vrednosti 800.000 evrov, je bilo v prvem roku oddaje vlog, ki je potekel 21. januarja letos, odobrenih 10 vlog v vrednosti 368.705,45 evrov. Za drugi rok, ki se izteče 23. marca, pa je ostalo na voljo še 431.294,55 evrov. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.