Naslovnica Šport Seznam odbojkarjev za zgodovinsko premiero na OI v Parizu

Seznam odbojkarjev za zgodovinsko premiero na OI v Parizu

Avtor: Spletno Uredništvo
Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Gheorghe Cretu je določil 13 odbojkarjev, ki bodo čez tri tedne branili barve Slovenije na zgodovinskem prvem nastopu na Olimpijskih igrah.
Seznam odbojkarjev za zgodovinsko premiero na OI v Parizu

Slovenska odbojkarska reprezentanca na enem zadnjih nastopov (foto: FB OZS)

Z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) so sporočili novico, da je dokončno znana celotna igralska zasedba moške izbrane vrste Slovenije, ki bo odpotovala na Olimpijske igre v Parizu. Selektor članke reprezentance Romun Gheorghe Cretu je za zgodovinsko olimpijsko premiero slovenske odbojke izbral trinajst igralcev, ki jim po seriji uspehov v letošnji Ligi narodov najbolj zaupa.

Na seznamu sta podajalca Gregor Ropret in Dejan Vinčić, korektorja Tonček Štern in Nik Mujanović, srednji blokerji Alen Pajenk, Jan Kozamernik in Sašo Štalekar, sprejemalci Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Rok Možič in Žiga Štern, prosti igralec Jani Kovačič in rezervni igralec Uroš Planinšič, ki je sicer podajalec. Z OZS so še dodali, da bo v Francijo odpotoval tudi sprejemalec Rok Bračko, ki bo ekipi pomagal pri treningih.

»Slovenske odbojkarje bomo na olimpijskih igrah spremljali prvič, zgodovinsko prvo tekmo v South Paris Areni I pa bodo igrali 28. julija, ob 21. uri, proti Kanadi. Drugi tekmec naše izbrane vrste bo Srbija, s katero se bo Slovenija srečala 30. julija, ob 17. uri, 2. avgusta, prav tako ob 17. uri, pa naše fante čaka še obračun z aktualnimi olimpijskimi prvaki Francozi,« so o prvi, skupinski fazi tekmovanja pojasnili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Na igrah v Parizu bo sicer sodelovalo 12 moških odbojkarskih reprezentanc, ki bodo razdeljene v tri skupine s po štirimi moštvi v vsaki. V četrtfinale bosta napredovali prvi dve izbrani vrsti iz vsake skupine ter dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi. V teoriji to pomeni, da bi našim morda za preboj v četrtfinale zadostovala že zmaga na prvi tekmi proti Kanadi, če bi potem tesno izgubili z vedno neugodnimi Srbi in s prvimi favoriti za zlato – domačini Francozi.

Z OZS so še spomnili, da je reprezentanca Slovenije priprave za OI Pariz 2024 začela prejšnji petek v Ljubljani, ta konec tedna pa bo sodelovala na Wagnerjevem memorialu na Poljskem in se pomerili z Nemci, Egipčani in Poljaki. To bodo zadnje tekme naših pred odhodom v prestolnico Francije.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.