Naslovnica Trendi Serija šestih dokumentarcev in z njimi povezanih pogovornih oddaj

Serija šestih dokumentarcev in z njimi povezanih pogovornih oddaj

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes zvečer na TV SLO 1 starta nova serija oddaj ‘Pogovori o prihodnosti’. Serija bo posvečena pogovorom o izzivih sedanjosti in prihodnosti, 6 pogovornih oddaj bo na sporedu ob četrtkih, tematsko pa bodo povezane s tujimi dokumentarnimi filmi, ki bodo na istem programu predvajani pred tem.
Serija šestih dokumentarcev in z njimi povezanih pogovornih oddaj

Film ‘Vaš obraz je naša last’ govori o nevarnosti sistemov za prepoznavanje obrazov (foto: RTV SLO/Your Face Is Ours)

Drevi se ob 21. uri na prvem programu Televizije Slovenija pričenja nova serija debatnih oddaj ‘Pogovori o prihodnosti’. V vsaki oddaji bodo trije sogovorniki, strokovnjaki z različnih področij, razpravljali o aktualnih družbenih problemih in izmenjali tui ideje o morebitnih rešitvah za prihodnost. Gre za šest novih oddaj, katerih glavne teme oddaj bodo vse po vrsti zelo sodobne.

Celotna serija se bo sicer tematsko navezovala na tuje dokumentarne filme, ki bodo na istem programu predvajani ob četrtkih ob 20. uri. Danes bodo tako takoj po večernih informativnih oddajah na TV SLO 1 najprej predvajali francosko dokumentarno oddajo ‘Vaš obraz je naša last’, ki govori o nevarnosti sistemov za prepoznavanje obrazov ter nazorno prikazuje temne plati nadzora družbe z uporabo orodij umetne inteligence.

»Dokumentarnemu filmu bo ob 21. uri sledila prva oddaja Pogovori o prihodnosti, ki bo tokrat nosila naslov Alternativne prihodnosti. V njej bodo antropolog dr. Dan Podjed, pravnica dr. Maja Bogataj Jančič in računalniški inženir dr. Blaž Zupan razpravljali o vplivu in posledicah digitalne tehnologije, predvsem umetne inteligence, na naša življenja in družbo,« so napovedali  z RTV Slovenija.

Ob četrtkih bodo nato v juliju in v avgustu sledile oddaje o alternativni prihodnosti, o podnebni krizi, o vplivu prekarnih delovnih razmerij na družbo, o težavah medijev v digitalni dobi, o odkrivanju vesolja ter o etiki in pravu na področju umetne inteligence. Naslednja serija oddaj ‘Pogovori o prihodnosti’ pa naj bi bila na RTV SLO predvajana jeseni.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.