Naslovnica Slovenija Promet je po gradbišču obvoznice potekal le začasno in le delno

Promet je po gradbišču obvoznice potekal le začasno in le delno

Avtor: Spletno Uredništvo
V občini Železniki je prišlo do zanimivega zapleta glede predčasnega odprtja obvoznice. Lokalni medij je predvčerajšnjim poročal, da so obvoznico Železniki že odprli za promet. Ker pa ta obvoznica sploh še ni dokončana, so reagirali Inšpektorat za infrastrukturo, Direkcija RS za infrastrukturo ter Ministrstvo za infrastrukturo. Izkazalo se je, da je bil promet dejansko preusmerjen na gradbišče obveznice, a le delno in le začasno, potem ko je pri delih ob bližnji regionalni cesti prišlo do porušitve brežine.
Promet je po gradbišču obvoznice potekal le začasno in le delno

Grafika je jasna, Obvoznica Železniki je zaprta (foto: DRSI/MZI)

Z Inšpektorata za infrastrukturo, Direkcije RS za infrastrukturo (DRSI) in Ministrstva za infrastrkturo (MZI) so oznanili, da so iz medijskih objav izvedeli, da naj bi v Občini Železniki brez pooblastil in v nasprotju z zakonskimi predpisi odprli državno obvozno cesto in omogočili promet po njej. Cesta namreč ne more biti odprta, dokler ne opravi komisijski in tehnični pregled ter pridobi dovoljenja za predajo ceste v promet oz. za uporabo ceste.

Na spletni strani Občine Železniki pa so pojasnili, kaj se je pravzaprav zgodilo. Predvčerajšnjim je novinar lokalnega spletnega medija objavil novico z naslovom ‘Prvič po obvoznici’, kjer je bilo napisano, da je bil sproščen promet po novozgrajeni obvoznici. »Članek ni skladen z dejanskim stanjem, saj obvoznica ni odprta, temveč je bil promet zgolj začasno delno preusmerjen na obvoznico zaradi del na stari regionalni cesti.

Pri izkopu na regionalni cesti za meteorno kanalizacijo je prišlo do porušitve brežine, zaradi zagotovitve varnosti prometa je bil s pomočjo koncesionarja promet začasno preusmerjen na gradbišče,« so pojasnili z Občine Železniki. Sicer je baje preusmeritev sovpadla z dvema večjima prireditvama v občini in zaradi tega je bil tudi promet povečan. Z Občine Železniki pa so še poudarili, nikakor niso mogli odpreti obvoznice mimo starega dela mest, ker jim je povsem jasno, da za to niso pristojni.

To zagotovo dobro vedo, ker so 11. junija letos na pristojno ministrstvo poslali dokument o skupni slavnostni otvoritvi ceste. V njem poleg ostalega piše, da naj bi se dogovorili glede datuma uradne otvoritve, a šele tedaj, ko bodo dela končana. Datum odprtja tako sploh še ni znan, obvoznica pa je bila po zaključku interventnih del ob regionalni cesti spet zaprta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.