Naslovnica Šport Sedmerica Slovencev na edinih paralelnih tekmah sezone

Sedmerica Slovencev na edinih paralelnih tekmah sezone

Avtor: Spletno Uredništvo
Po krajšem zatišju se ta konec tedna vrača svetovni pokal v alpskem smučanju in sicer s paralelnima  preizkušnjama za smučarke in za smučarje, ki bosta na sporedu v avstrijskem Lechu. Dekleta bodo nastopila v soboto popoldan, fantje pa v nedeljo popoldan, a malce bolj zgodaj. Medtem je slovenska moška reprezentanca v hitrih disciplinah prav danes odpotovala v Severno Ameriko.
Slovenska moška reprezentanca v hitrih disciplinah pred odhodom v Severno Ameriko (foto: Sloski/SZS)

S Smučarske zveze Slovenije (SZS) so spomnili, da bo ta konec tedna po mini-premoru spret na vrsti svetovni pokal v alpskem smučanju. Po uspešnem uvodu v novo tekmovalno sezono 2021-22, ko si je Žan Kranjec konec meseca oktobra prismučal tretje mesto na veleslalomu v Söldnu, se tokrat smučarska karavana odpravlja v avstijski Lech, kjer bosta na sporedu edini paralelni tekmi sezone.

Slovenske barve bo tudi tokrat branilo sedem tekmovalk in tekmovalcev. »Na startu ženske tekme bodo Ana Bucik, Meta Hrovat, Andreja Slokar in Tina Robnik, doma pa bo ostala Neja Dvornik. Moškemu tandemu Štefan Hadalin in Žan Kranjec pa se bo ta konec tedna pridružil mladi Rok Ažnoh, ki ga pri devetnajstih letih čaka krstni nastop na tekmi svetovnega pokala,« so pojasnili s SZS.

V slovenskem taboru so glede nastopov v Lechu optimistično razpoloženi, čeprav so paralelne tekme lahko še precej bolj nepredvidljive od klasičnih. Prva bodo na avstrijski sneg stopila dekleta, ki bodo predvidoma s svojo preizkušnjo startala v soboto ob 17. uri. Njihovi moški kolegi bodo sledili šele dan kasneje, nedeljska paralelna tekma smučarjev pa se bo začela že ob 15. uri.

Moška reprezentanca za hitre discipline pa je prav danes odpotovala v Severno Ameriko, kjer jo čakajo zaključni del priprav in tudi že kar težko pričakovane prve tekme nove sezone svetovnega pokala. Poleg glavnega trenerja Gregorja Koštomaja so tokrat čez Atlantik poleteli še Martin Čater, Boštjan Kline, Klemen Kosi, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.