Naslovnica Šport Sanjski zaključek domačega evropskega prvenstva

Sanjski zaključek domačega evropskega prvenstva

Avtor: Spletno Uredništvo
V Sloveniji še močno odmeva uspeh, ki so ga na 2024 ECA I Feel Slovenia evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu zabeležili člani in članice slovenske reprezentance. Slovenija je domače prvenstvo zaključila s skupno 6 osvojenimi medaljami, od tega sta bili dve zlati.
Sanjski zaključek domačega evropskega prvenstva

Medalje so tudi nagrada za vse tiste, ki so pomagali popraviti progo in izpeljati EP v Tacnu (foto: kajak-zveza.si)

Na progi v Tacnu se je včeraj zaključilo 2024 ECA I Feel Slovenia evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Slovenija ga je končala izjemno, saj je zadnji dan osvojila kar 5 od skupnih šestih medalj. Posebej je izstopal uspeh kanuistov, saj so Žiga Lin Hočevar, Luka Božič in Benjamin Savšek najprej osvojili vsa prva tri mesta v posamični ko konkurenci, potem pa še zlato v ekipni.

Pri tem je skoraj neverjetno, da je posamično komaj 16-letni Žiga Lin Hočevar najprej prehitel oba starejša in bolj izkušena reprezentančna kolega, potem pa je z njuno pomočjo prišel še do drugega naslova evropskega prvaka v nekaj urah. »Danes je bil perfekten dan, o tem nisem nikoli sanjal, to je neverjetno,« je za spletno stran Kajakaške zveze Slovenije po podelitvi medalj povedal dvakrat zlati kanuist.

Včerajšnjo totalno slovensko prevlado in trojno slavje v moški konkurenci so dopolnila še dekleta. Kanuistke Eva Alina Hočevar, Lea Novak in Alja Kozorog, so bile namreč na tem 2024 ECA I Feel Slovenia evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah odlične druge. Prehitele so jih le Čehinje, za katerimi so  slovenske reprezentantke ob eni napaki zaostale za 8,12 sekunde.

Že dan pred tem pa so slovenske kajakašice Eva Terčelj, Ajda Novak in Eva Alina Hočevar osvojile zlato medaljo v ekipni konkurenci, kar je prav tako izjemen uspeh. Za prihodnost slovenskega kajakaštva in kanuizma na divjih vodah tako najbrž ni prav nobene bojazni, ker so letos na sporedu tudi Olimpijske igre, pa je moč tudi tam pričakovati še kakšen velik slovenski uspeh.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.