Naslovnica Kronika Samomor namesto umora, ponesrečenec pa je v kritičnem stanju

Samomor namesto umora, ponesrečenec pa je v kritičnem stanju

Avtor: Spletno Uredništvo
Mariborski policisti so danes pripravili tiskovno konferenco, na kateri so spregovorili o včerajšnjem streljanju s smrtno žrtvijo na območju Slovenske Bistrice ter tudi o dveh prometnih nesrečah z mrtvim mladoletnikom in s hudo ranjeno osebo, ki sta se zgodili ta konec tedna.
Samomor namesto umora, ponesrečenec pa je v kritičnem stanju

Mariborski policisti so zadnji konec tedna obravnavali kar tri težje primere (foto: policija.si)

Slovensko javnost je včeraj zvečer pretresla novica o domnevnem umoru v bližini Oplotnice. Mariborski policisti do bili o streljanju obveščeni nekaj minut po 20. uri. Ob prihodu na lokacijo so ugotovili, da je do uporabe strelnega orožja prišlo po sporu med tremi moškimi. Pri tem je ena oseba na kraju umrla, druga je bila ranjena in odpeljana v UKC Maribor, tretja pa je po zaslišanju oziroma razjasnitvi dogajanja ostala na prostosti.

Ugotovili so da, je najprej prišlo do verbalnega spora med 61-letnim, 58-letnim in 50-letnim moškim. Spor se je tako razvnel, da je bilo uporabljeno strelno orožje. Umrl je 58-letni moški, ki naj bi storil samomor, potem ko je najprej ustrelil 50-letnika. Slednji je bil ranjen in odpeljan v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju, vendar ni v smrtni nevarnosti. Policisti so izjavili, da pravi motiv za streljanje še ugotavljajo.

Vseeno pa so se v nekaterih medijih že pojavile zgodbe o ljubezenskem ozadju te tragedije. Na današnji tiskovni konferenci predstavnikov Policijske uprave Maribor pa so se morali posvetiti tudi prometni varnosti. Zadnji konec tedna se je namreč na področju PU Maribor pričel s smrtjo 14-letnega dečka, ki je med nočno vožnjo z motorjem padel v ovinku in se tako hudo poškodoval, da je kasneje umrl v osrednji mariborski bolnišnici.

Včeraj ponoči pa je v Mariboru 42-letni voznik osebnega avtomobila s precej previsoko hitrosti zapeljal v krožišče in prebil varovalno ograjo. Kot so pojasnili na današnji tiskovni konferenci, pri tem 23-letnega pešca, ki bil v tem trenutku v bližini, ni zadel avto z vinjenim voznikom, ampak del ograje, ki je odletel stran. Nesrečni mladenič je bil ob tem tako hudo ranjen, da se sedaj bori za življenje.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.