Naslovnica Trendi RTV SLO z dobrodelno akcijo, radijsko zgodbo in novo serijo

RTV SLO z dobrodelno akcijo, radijsko zgodbo in novo serijo

Avtor: Spletno Uredništvo
Na RTV Slovenija so v zadnjih dneh napovedali novo dobrodelno akcijo, začetek nove televizijske serije o naravi Slovenije ‘Biotopi’ in pričetek 33. natečaja za najboljšo kratko radijsko zgodbo za nagrado Lastovka.
RTV SLO z dobrodelno akcijo, radijsko zgodbo in novo serijo

Letos poleti se od kariere poslavlja en najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov Goran Dragić (foto: RTV SLO)

Pravkar se je pričela nova kampanja zbiranja dobrodelnih sredstev prek SMS-sporočil, pri kateri aktivno sodeluje tudi RTV Slovenija. Za kampanjo stojijo predvsem organizatorji dobrodelnega spektakla ‘Noč zmaja’, ki bo na vrsti 24. avgusta, ko se bo dolgoletni kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić poslovil od kariere. Prispevke v vrednosti 5 ali 10 evrov (sklic GOGI5 ali GOGI10) nakazati na telefonsko številko 1919.

Akcija zbiranja denarja za slovenske mlade športnike iz socialno ogroženih okolij bo trajala vse do novembra, končala pa se bo z dobrodelno gala večerjo Olimpijskega komiteja Slovenije. Drug novost zadnjih dni je ta, da je Tretji program Radia Slovenija – program Ars razpisal 33. natečaj za nagrado Lastovka za najboljšo kratko zgodbo. Dela naj bi bila dolga od 3000 do 6500 znakov (s presledki) in jih bo treba oddati do sobote, 8. junija.

Tekste zbirajo na Arsovi spletni strani, nagrada za najboljše besedilo pa znaša 1000 evrov. »Žirija bo svoje odločitve predstavila 8. avgusta v oddaji ‘Svet kulture’, na teletekstu in spletnih straneh RTV Slovenija. Nagrajenca ali nagrajenko bodo razglasili v septembru, del slavnostne prireditve pa bo tudi interpretacija zmagovalne zgodbe. Zgodbe iz ožjega izbora bomo septembra predvajali v oddaji ‘Literarni nokturno’ na Prvem in Arsu,« sporočajo z RTV Slovenija.

Tretja novost pa je programske narave in sicer se na prvem programu TV Slovenija prihodnji torek ob 20. uri pričenja nova serija oddaj ‘Biotopi’. Serija šteje tri dele, za začetek pa se bodo avtorji posvetili preverjanju, kakšno je pravzaprav stanje narave v Sloveniji, kako to ugotavljamo in kako naravo sploh varujemo. Vsekakor se narava in podnebje spreminjata, zato populacija nekaterih vrst narašča, medtem ko so druge že pred izumrtjem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.