Naslovnica Šport Rokometaši bodo že kmalu imeli priložnost, da se odkupijo navijačem

Rokometaši bodo že kmalu imeli priložnost, da se odkupijo navijačem

Avtor: Spletno Uredništvo
Evropska rokometna zveza EFH je v Budimpešti tik pred razpletom evropskega prvenstva za moške izžrebala pare kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo med januarja prihodnjega leta potekalo na Švedskem in na Poljskem. Slovenija se bo v prvem delu kvalifikacij merila z Italijo, v primeru zmage pa jo v drugem delu čaka Srbija.
Evropska rokometna zveza EFH je v Budimpešti tik pred razpletom evropskega prvenstva za moške izžrebala pare kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo med 11. in 29. januarjem prihodnjega leta potekalo na Švedskem in a Poljskem. Slovenija se bo v prvem delu kvalifikacij merila z Italijo, v primeru zmage pa jo v drugem delu čaka Srbija. uvodna tekma bo 11. januarja 2023 v Katovicah. Slovenska moška rokometna reprezentanca, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu osvojila skromno 16. mesto, je izvedela za ime prvega nasprotnika in najbrž tudi za drugega nasprotnika v kvalifikacij za prihodnje svetovno prvenstvo. Slednje bosta skupaj gostili Švedska in Poljska, potekalo pa bo med 11. in 29. januarjem 2023. Na SP 2023 bo igralo 32 reprezentanc, tekme pa bo skupno gostilo devet dvoran v obeh državah. Žreb, ki je bil tik v Budimpešti opravljen dan pred zaključkom letošnjega evropskega prvenstva za moške, je določil, da bo se slovenska izbrana v kvalifikacijah za SP najprej pomerila z Italijo. Prvi dvoboj boso slovenski reprezentanti sredi marca odigrali v gosteh v Italiji, povratna tekma pa bo že nekaj dni kasneje na sporedu na slovenskih tleh. Ne glede na to, kdo bo novi selektor, pa bi morala Slovenija na vsak način premagati Italijo. Kakovost igralskega kadra je nedvomno na naši strani, poleg tega pa je Italija v veliki meri so-kriva za sveže pekoč neuspeh Slovenije na evropskem prvenstvu. Zaradi okužb v italijanskem taboru sta namreč prve dni letošnjega leta odpadli obe prijateljski tekmi, ki sta bili predvideni v Trbovljah in v Kopru, slovenska izbrana vrsta pa je nato odpotovala na Madžarsko absolutno premalo uigrana in to je bilo tudi jasno vidno na parketu. Če bo Slovenija igrala, tako kot zna in bo v prvem krogu kvalifikacij izločila Italijo, naše potem že aprila čakata še dva obračuna s Srbijo. Od teh tekem bo prva v Sloveniji, druga pa v gosteh. Sicer so si od evropskih reprezentanc udeležbo na SP 2023 poleg gostiteljic Švedske in Poljske že zagotovili Danska, Francija, Španija ter Norveška, z drugih kontinentov pa še Argentina, Urugvaj, Brazilija, Katar, Čile, Iran, Bahrajn in Savdska Arabija.

Žreb kvalifikacijskih parov za prihodnje SP (foto: FB RZS)

Slovenska moška rokometna reprezentanca, ki je na letošnjem evropskem prvenstvu osvojila skromno 16. mesto, je izvedela za ime prvega nasprotnika in tudi za drugega nasprotnika v kvalifikacij za prihodnje svetovno prvenstvo. To SP bosta skupaj gostili Švedska in Poljska, potekalo pa bo med 11. in 29. januarjem 2023. Na SP 2023 bo igralo 32 reprezentanc, tekme pa bo skupno gostilo devet dvoran v obeh državah.

Žreb, ki je bil tik v Budimpešti opravljen dan pred zaključkom letošnjega evropskega prvenstva za moške, je določil, da se bo slovenska izbrana v kvalifikacijah za SP najprej pomerila z Italijo. Prvi dvoboj bodo slovenski reprezentanti sredi marca odigrali v gosteh v Italiji, povratna tekma pa bo že nekaj dni kasneje na sporedu na slovenskih tleh. Ne glede na to, kdo bo novi selektor, pa bi morala Slovenija na vsak način premagati Italijo.

Kakovost igralskega kadra je nedvomno na naši strani, poleg tega pa je Italija v veliki meri so-kriva za sveže pekoč neuspeh Slovenije na evropskem prvenstvu. Zaradi okužb v italijanskem taboru sta namreč prve dni letošnjega leta odpadli obe prijateljski tekmi, ki sta bili predvideni v Trbovljah in v Kopru, slovenska izbrana vrsta pa je nato odpotovala na Madžarsko absolutno premalo uigrana in to je bilo tudi jasno vidno na parketu.

Če bo Slovenija igrala, tako kot zna in bo v prvem krogu kvalifikacij izločila Italijo, naše potem že aprila čakata še dva obračuna s Srbijo. Od teh tekem bo prva v Sloveniji, druga pa v gosteh. Sicer so si od evropskih reprezentanc udeležbo na SP 2023 poleg gostiteljic Švedske in Poljske že zagotovili Danska, Francija, Španija ter Norveška, z drugih kontinentov pa še Argentina, Urugvaj, Brazilija, Katar, Čile, Iran, Bahrajn in Savdska Arabija.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.