Naslovnica Trendi Razstava, ki povezuje ekologijo, gospodarstvo in umetnost

Razstava, ki povezuje ekologijo, gospodarstvo in umetnost

Avtor: Spletno Uredništvo
V Mariboru je pravkar na ogled posebna umetniška razstava, ki na svojstven način povezuje gospodarstvo, umetnost in varovanje narave. Poimenovali so jo ‘Razstava kreativnega recikliranja’, izza nje pa stoji Italijanska umetnica Annarita Serr, ki v Europarku predstavlja svoje iz morskih odpadkov ustvarjene kreacije.
Razstava, ki povezuje ekologijo, gospodarstvo in umetnost

Sporočilo te razstave je zelo jasno naravovarstveno usmerjeno (foto: Bojan Mihalič/Europark)

Obiskovalce Europarka Maribor v teh dneh navdušuje posebna ‘Razstava kreativnega recikliranja’, ki jo je ustvarila umetnica Annarita Serra. Umetniška dela, ki bodo na oglede vse do 26. januarja, so bila narejena iz odpadnih materialov iz morja, oziroma iz smeti, ki jih je avtorica več kot dvajset let zbirala po sardinijskih plažah. Namen razstave je ozaveščanje o onesnaženosti morja in pomenu recikliranja odpadkov.

Italijanska umetnica Annarita Serr prihaja z najbrž najlepšega kotička sosednje države, ker pa je Sardinija otok, se odpadki nenehno nalagajo na vseh plažah. Tako so spomladi leta 2019 prav na obali Sardinije naleteli na poginulo kitovko, ki je bila noseča (umrl je tudi zarodek), v njenem želodcu pa so nato našli 22 kilogramov plastike. Annarita pa o onesnaženju morja in pomenu recikliranja s svojimi umetniškimi deli opozarja že dolga leta.

»Že dvajset let ustvarja prav posebne umetnine iz plastičnih delčkov, figuric, žličk za sladoled, stare keramike, kavbojk, avdio kaset, vatiranih palčk, pločevink in ostalih materialov, ki jih naplavijo valovi. Pri svojem delu z drobnimi koščki odpadkov reproducira ikone pop kulture in prepoznavne slikarske motive ter ustvarja vtis, da gre za prave poteze s čopičem,« so o razstavi in o umetnici pojasnili z Europarka Maribor.

V tem nakupovalnem središču sicer nenehno pripravljajo različne razstave, aktivnosti in projekte. Tako bo že čez nekaj dni napočil čas za novo razstavo z naslovom ‘Likovne upodobitve Franceta Prešerna’, s katero bodo obeležili prihajajoči slovenski kulturni praznik – 8. februar.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.