Naslovnica Gospodarstvo Razpis za turistično promocijo Slovenije v tujini

Razpis za turistično promocijo Slovenije v tujini

Avtor: Spletno Uredništvo

 Slovenska turistična organizacija je objavila prvi javni razpis za sofinanciranje promocije slovenske turistične ponudbe na tujih trgih v letu 2020, namenjen turističnim podjetjem. Januarja bo sledil še drugi razpis, ki bo posvečen večjim destinacijam. 

STO bo prednostno sofinancirala projekte s predznakom digitalno, trajnostno, izven glavne sezone in za zahtevnejše goste (foto: hippopx.com) 

 

Zadnji razpis Slovenske turistične organizacije (STO) za sofinanciranje turistične promocije na tujih trgih je namenjen tistim slovenskim podjetjem, ki izvajajo promocijske aktivnosti na tujih trgih, s poudarkom na digitalni promociji. Sredstva financiranja bodo morala biti namensko porabljena izključno v tujini in sicer v letu 2020, čeprav so lahko promocijske aktivnosti že namenjene prihodnji turistični sezoni (za leto 2021).

Cilj tega sofinanciranja je podpreti do 40 projektov v skupni vrednosti 800.000 evrov. Vrednost sofinanciranja posameznemu podjetju lahko znaša od 20.000 do 50.000 evrov, delež sofinanciranja pa do 60 % vseh upravičenih stroškov. »Na ta način želimo povečati skupna sredstva za promocijo in doseči sinergije v promociji slovenske turistične ponudbe in pojavnosti znamke I feel Slovenia. Turistična podjetja bodo imela možnost prijaviti različne promocijske projekte, ki jih bodo lahko plasirali tako na t.i. on-line kot off-line medijih.

Pogoj je, da je vsaj 40 % neposrednih stroškov namenjenih digitalnim aktivnostim,« so sporočili s STO. Pomemben podatek je tudi ta, da bodo prednost pri sofinanciranju imeli projekti, ki bodo vključili oglaševanje turistične ponudbe za zahtevnejšega gosta (t.i. ‘High Value Traveller’), bodo usmerjeni v oglaševanje izven glavne turistične sezone (pred junijem in po avgustu) in bodo vključevali zelene, oziroma trajnostne elemente turistične ponudbe. 

Pojasnili so še, da se bodo kot upravičeni stroški na projektu zakup medijskega prostora ter stroških storitev zunanjih izvajalcev kot podpornih storitev za izvedbo projektov. Za oddajo vlog bo prvi rok do 21. januarja 2020 in drugi do 23. marca 2020, pripravljajo pa tudi informativni dan, ki bo 8. januarja v stavbi Gospodarske zbornice Slovenije. STO hkrati že napoveduje objavo drugega javnega razpisa, ki bo posvečen podpori vodilnim destinacijam.

Tudi v tem primeru bo šlo za sofinanciranje promocije turistične ponudbe v letu 2020, skupno bo vrednost razpisanih sredstev znašala 1,2 milijona evrov, delež sofinanciranja upravičenih stroškov pa bo v tem primeru znašal 70 %. Slovensko turistično gospodarstvo bo ob podpori STO v sklopu omenjenih javnih razpisov v prihodnjem letu izvedlo promocijske projekte v skupni načrtovani vrednosti 3,7 milijonov evrov, vir sredstev financiranja projektov pa so v celoti amenskih sredstev turistične takse.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.