Naslovnica Gospodarstvo Razpis za inovacije s področja zlitin lahkih materialov

Razpis za inovacije s področja zlitin lahkih materialov

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so opozorili na mednarodni razpis za inovacije s področij zlitin lahkih kovin, keramičnih kompozitov in kompozitov na osnovi polimerov. Gre za prvi razpis v projektu za uporabo in proizvodnjo lahkih materialov pod imenom AMULET.
Razpis za inovacije s področja zlitin lahkih materialov

Zagotovo se bo na mednarodni razpis prijavilo tudi nekaj slovenskih MSP (foto: maxpixel.net)

Projekt AMULET (angleško The Advanced Materials & Manufacturing United for LightwEighT), ki poteka tudi s pomočjo sredstva iz programa Evropske unije Obzorje 2020 INNOSUP, pravkar pripravlja dva javna razpisa za pridobitev sredstev glede odkrivanja inovacijskega potenciala mikro, malih in srednjih podjetij preko medsektorskega sodelovanja ter tudi prek izmenjave znanja.

Z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) so pojasnili, da gre pri tem razpisu za inovacije s področja lahkih materialov, natančneje zlitin lahkih kovin, keramičnih kompozitov in kompozitov na osnovi polimerov. Dodali so še informacijo, da bo AMULET organiziral tri spletne dogodke namenjene mreženju podjetij, ki so zainteresirana za sodelovanje na tem prvem odprtem razpisu.

»Na prvem razpisu, ki je že odprt, bodo izbrani konzorciji MSP, ki združujejo 2 ali 3 pravne osebe, ki bodo vodili razvojno naravnane projekte in demonstracijske aktivnosti v povezavi s tehnologijo in sistemi z 12-ih ciljnih področij. V okviru prvega razpisa je odprtih 26 izzivov, za katera lahko MSP predlagajo tehnološke rešitve. Izbrani konzorciji bodo prejeli do 120.000 evrov (do 60.000 evrov za vsak MSP),« opozarjajo z MGRT.

Kdor se bo prijavil na razpis, lahko računa na dodatno podporo pri tehničnem razvoju projekta, kot tudi pri usposabljanju glede poslovnih vsebin, podjetja pa bodo preko platforme imela priložnost povezovanja z drugimi MSP-ji za skupno delo pri pripravi projektnega predloga.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.