Naslovnica Gospodarstvo Razpis glede slovenskih poslovnih klubov

Razpis glede slovenskih poslovnih klubov

Avtor: Spletno Uredništvo
V Uradnem listu RS in na spletni strani Javne agencije SPIRIT Slovenija je bil pravkar objavljen javni razpis za sofinanciranje izvajanja dejavnosti slovenskih poslovnih klubov v tujini v letošnjem letu. Za izvedbo razpisa bo na voljo približno 450.000 evrov.
Razpis glede slovenskih poslovnih klubov

En od slovenskih poslovnih klubov je v ruskem Togliattiju, oz. Toljatiju (foto: Shine Phantom/italicsmag.com)

Cilj razpisa Javne agencije SPIRIT Slovenija je razširiti mrežo slovenskih poslovnih klubov v tujini in prek njih dodatno spodbuditi internacionalizacijo celotnega slovenskega gospodarstva. Bolj podrobno želijo konsolidirati delovanje sedanje mreže slovenskih poslovnih klubov v tujini, mrežo še razširiti in se glede internacionalizacije posvetiti predvsem privabljanju tujih investitorjev v Slovenijo. Sicer je različnih aktivnosti veliko.

Na primer lahko gre za zagotavljanje informacij in svetovanje slovenskim MSP-jem pri prodoru na tuj trg, za spodbujanje rednih stikov in izmenjav informacij med tujimi podjetji, institucijami in slovenskimi podjetji, za ažurno seznanjanje slovenskih podjetij in institucij s poslovnimi priložnostmi ter aktualnimi informacijami glede ciljnega trga ter za pripravo poslovnih dogodkov in promociji slovenskega gospodarstva v tujini.

 »SPIRIT Slovenija že od leta 2008 sodeluje s slovenskimi poslovnimi klubi v tujini in sofinancira njihove aktivnosti. S svojim znanjem in izkušnjami predstavljajo pomemben vir informacij za manjša in manj izkušena podjetja ter predstavljajo pomembno oporo slovenskemu gospodarstvu v tujini,« je ob objavi razpisa dejal dr. Tomaž Kostanjevec, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija dejal. Javni razpis pa bo odprt do (vključno) 9. aprila, natanko do 13. ure.

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.