Naslovnica Šport Prvi skupni finale Pokala Slovenije v košarki

Prvi skupni finale Pokala Slovenije v košarki

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri in pojutrišnjem bo dvorana Kodeljevo gostila zaključni turnir Košarkarskega pokala Slovenije za moške in tudi finalno tekmo pokalnega tekmovanja v ženski konkurenci. V polfinalu Pokala Spar se bo Krka srečala z Rogaško, Olimpija pa z Domžalčani. Boljši iz teh dvobojev se bodo pomerili za pokalno lovoriko, medtem ko sta v finale deklet že uvrščeni ekipi Akson Ilirije in Cinkarne Celje.
Prvi skupni finale Pokala Slovenije v košarki

Takšen pokal čaka zmagovalke pokalnega tekmovanja za košarkarice (foto: FB KZS)

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je včeraj pripravila posebno konferenco za novinarje, na kateri so predstavili celotno dogajanje, ki se bo jutri in pojutrišnjem (v četrtek 15. 2. in petek 16.2.) odvijalo v dvorani Kodeljevo. Ta ljubljanska dvorana bo sicer že sedmič gostila zaključek pokalnega tekmovanja za košarkarje, bo pa tokrat prvič, da bo finale pokalnega tekmovanja za košarkarice na sporedu tik pred finalom v moški konkurenci.

»Oba dneva zaključnega turnirja bomo tako spremljali po štiri košarkarske dvoboje. V četrtek v zgodnjih popoldanskih urah bosta najprej na sporedu tekmi za tretje mesto Mini pokala deklet in Mini pokala Spar, nato pa sledita oba polfinalna dvoboja Pokala Spar. Ob 17.30 uri se bosta pomerili Rogaška in Krka ter ob 20.30 še Kansai Helios Domžale in Cedevita Olimpija,« so glede jutrišnjega programa pojasnili s KZS.

Nato bo v petek ob 17.30 na sporedu finale ženskega pokalnega tekmovanja med Akson Ilirijo in Cinkarno Celje. V tem dvoboju veljajo Celjanke za favoritinje, medtem ko je pri moških kot največkrat doslej prvi favorit Cedevita Olimpija, vendar se bodo že v polfinalu Domžalčani zagotovo potrudili, da jo presenetijo in premagajo. Veliki finale 23. Pokala Spar za moške bo v petek zvečer na vrsti ob 20.30.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.