Naslovnica Šport Prva uradna tekma Vujačićev za reprezentanco Slovenije

Prva uradna tekma Vujačićev za reprezentanco Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo
Košarkarice Slovenije so v predzadnji tekmi kvalifikacij za junijsko evropsko prvenstvo včeraj premagale Albanijo s 124:52. Bolj kot pričakovana zmaga bo ta tekma ostala v spominu po tem, da je nekdo iz družine Vujačič končno odigral prvo uradno tekmo v dresu slovenske članske reprezentance. To je bila Sara Vujačić, polsestra bivšega NBA igralca Saša Vujačića, saj slednji ni nikoli oblekel slovenskega dresa na reprezentančni tekmi.
Prva uradna tekma Vujačićev za reprezentanco Slovenije

Sara Vujačič je že naredila več za slovensko reprezentanco kot pa njen ‘slavni’ polbrat Sašo (foto: FB KZS)

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je včeraj na Kodeljevem odigrala peto tekmo kvalifikacij za prihajajoče Evropsko prvenstvo, ki ga bo naša država junija gostila skupaj z Izraelom. Slovenija je tokat gostila izbrano vrsto Albanije, katero jo je v teh kvalifikacijah v gosteh premagala z rekordno razliko 99 točk (127:28), tako da je bila vloga favorita pred pričetkom včerajšnje tekme popolnoma jasna.

Tudi tokrat so slovenske košarkarice to vlogo povsem upravičile, saj so dobile prvo četrtino s 30:19, nato pa so v drugi četrtini, ki so jo odigrale še bolje (33:7), že dokončno odločile dvoboj sebi v prid. Ob polčasu je bilo 63:26 in nato je razlika le še naraščala vse do končnih 124:52. Naše sicer za konec kvalifikacij v nedeljo ob 17. uri čaka še dvoboj s Poljsko, včerajšnje srečanje proti Albankam pa bo ostalo v spominu po zgodovinskem dogodku.

»Odlično je priložnost izkoristila Sara Vujačić, polsestra Saša Vujačića, dvakratnega prvaka lige NBA z Los Angeles Lakers, ki je v premiernem nastopu na uradni tekmi v članskem dresu dosegla 17 točk (met iz igre 7:13). Ob Mojci Jelenc (17 točk, 9 skokov) je bila s tem najučinkovitejša igralka na tekmi,« so poudarili na Košarkarski zvezi Slovenije KZS). To pa je bila tudi prva uradna tekma nekoga iz družine Vujačić za reprezentanco Slovenije.

Sašo Vujačić namreč v svoji košarkarski karieri ni nikoli zaigral na nobeni uradni kvalifikacijski tekmi za slovensko moško reprezentanco in niti na nobeni tekmi na katerem od večjih košarkarskih tekmovanj, kot so evropsko in svetovno prvenstvo ter Olimpijske igre. Dvakrat je bil sicer na pripravah, vendar je prvič izpadel iz ekipe, drugič pa je kar sam zapustil reprezentančni zbor.

Ne-igranja za reprezentanco Slovenije mnogi slovenski ljubitelji košarke Sašu niso nikoli odpustili, tako da bo sedaj 26-letna Sara, ki sicer nastopa za španski klub Alter Enersun Al-Qázeres Extremadura, nedvomno družino Vujačić predstavila v lepši luči.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.