Naslovnica Gospodarstvo Promocija Slovenske Istre na jugu Italije

Promocija Slovenske Istre na jugu Italije

Avtor: Spletno Uredništvo
Predstavniki turistične destinacije Slovenska Istra in hotelirji Slovenske Istre so se udeležili delavnice, ki jo je Slovenske turistična organizacija organizirala v Neaplju. Promocija je potekala pod skupno blagovno Love Istria in je bila že tretja letošnja na italijanskem tržišču.
Promocija Slovenske Istre na jugu Italije

Slovenska ekipa med promocijo v mestu pod Vezuvom (foto: TZI)

Destinacija Slovenska Istra, ki se promovira pod skupno blagovno znamko Love Istria, se je po uspešnem marčevskem dogodku za italijanske medije v Milanu in nedavni prisotnosti na turistični borzi TTG Rimini, predstavila še na jugu Italije in sicer v Neaplju. Delavnica je bila organizirana na posebni lokaciji v prestižnem neapeljskem Grand Hotelu Santa Lucia, je bil posvečen izključno Slovenski Istri.

»Aljoša Ota, vodja predstavništva STO v Italiji, Dean Kocjančič, direktor izolskega Turističnega združenja in mag. Patricija Gržinič, direktorica Turističnega združenja Portorož, so v uvodnem delu predstavili turistična doživetja, produkte ter naravne in kulturne danosti, ki so dobra motivacija za obisk destinacije, zatem pa so potekala individualna poslovna srečanja z organizatorji potovanj,« so sporočili s Turističnega združenja Izola (TZI).

Dodali so, da je bila delavnica organizirana v sodelovanju s predstavništvom Slovenske turistične organizacije (STO) v Italiji, poleg zastopnikov turističnih organizacij štirih občin Slovenske Istre pa so se dogodka udeležili tudi tamkajšnji hotelirji, ki so italijanskim organizatorjem potovanj predstavili svojo celotno ponudbo ter ob promociji navezali tudi nove poslovne stike.

Sicer zanimanje italijanskih gostov za Slovensko Istro letos spet narašča, potem ko je pandemija koronavirusa Covid 19 najbolj negativno vplivala prav na obisk iz Italije. Marsikje v Slovenski Istri pa so bili do omejitev gibanja in zapiranja mej v letu 2020 prav Italijani najbolj številni gostje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.